وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
تسریع در ترخیص کالاها و تأمین ارز واردات با هماهنگی دستگاهها
|
يک شنبه 29 تير 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
الگوی مصرف برق چقدر است؟
تاريخ:بيست و نهم تير 1404 ساعت 13:40
|
کد : 316326
|
مشاهده: 14
الگوی مصرف برق، شاخصی برای تعیین میزان مصرف متعارف برق در مناطق مختلف کشور است که در صورت رعایت آن، مشترکان از تعرفه یارانهای بهرهمند میشوند؛ این الگو در ۸۰ درصد مناطق کشور که به عنوان مناطق عادی شناخته میشوند، در ماههای غیرگرم (ابتدای مهر تا پایان اردیبهشت) ۲۰۰ کیلوواتساعت در ماه و در چهار ماه گرم سال (خرداد تا پایان شهریور) ۳۰۰ کیلوواتساعت در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، الگوی مصرف، حدی از مصرف ماهانه برق است که حدود ۷۵ درصد مشترکان یک منطقه کمتر از آن مصرف میکنند. این رقم بر اساس مصرف خانوارهایی که از وسایل برقی معمول مانند یخچال، کولر، جاروبرقی و… استفاده میکنند، تعیین میشود.
در سطح کشور، الگوی مصرف برق در ماههای غیرگرم ۲۰۰ کیلوواتساعت است؛ اما در ماههای گرم، این میزان بسته به شرایط اقلیمی مناطق مختلف متفاوت خواهد بود، بهطوریکه مناطق گرمسیر ۱، ۳۰۰۰ کیلوواتساعت، مناطق گرمسیر ۲، ۲۰۰۰ کیلوواتساعت، مناطق گرمسیر ۳، ۱۰۰۰ کیلوواتساعت و مناطق گرمسیر ۴، ۴۰۰ کیلوواتساعت مصرف برق دارند.
مطابق ابلاغیههای شرکت توانیر، این مقادیر میتوانند در برخی سالها و با توجه به شرایط خاص تغییر یابند. نکته مهم اینکه تعرفه برق برای مشترکانی که در چارچوب این الگو مصرف میکنند، افزایشی نخواهد داشت. همچنین، مشترکان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی که مصرف آنها کمتر از ۵۰ درصد الگوی تعیینشده باشد، از پرداخت هزینه برق معاف هستند.
درواقع مطابق ماده ۶ قانون مانعزدایی از توسعه صنعت برق مصوبه سال ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی، مصارف مازاد بر الگو در تعرفه مشترکان خانگی براساس روش پلکانی- افزایشی تعیین میشود. ساختار تعرفهگذاری به گونهای طراحی شده که بیشترین یارانه را مشمول مشترکانی میکند که در محدوده الگوی مصرف قرار گرفتهاند و قبضهای برق ارزانتری دریافت می کنند.
براساس همین قانون مشترکان خانگی به دو دسته مشترکانی که در محدوده الگوی مصرف و کمتر از آن برق مصرف میکنند و مشترکان پرمصرف که بالاتر از الگو برق مصرف میکنند، تقسیم میشوند. الگوی مصرف در ماههای گرم و ماههای غیرگرم متفاوت است به این صورت که در مناطق عادی و غیر گرمسیر که بیشترین تعداد مشترکین را در خود جای داده است مانند تهران و کلانشهرهایی نظیر مشهد، اصفهان، تبریز و...، الگوی مصرف ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که این میزان با شروع فصل پاییز و در ماههای غیرگرم برای این مناطق به زیر ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه میرسد.
با آغاز خرداد، قبوض برق چهرهای تازه به خود گرفتهاند؛ چهرهای که برای پرمصرفها چندان خوشایند نیست. در این ساختار جدید، هرچه مصرف بالاتر برود، تعرفه نیز به صورت پلکانی افزایش مییابد. بر این اساس، کسانی که پنج برابر الگو برق مصرف میکنند، با قبضی حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومان روبهرو خواهند شد؛ رقمی که البته فقط نیم درصد از مشترکان را شامل میشود. در مقابل، بیش از ۷۵ درصد مشترکان که در محدوده الگو برق مصرف میکنند، همچنان از یارانه برق بهرهمند میمانند و هزینهای حدود ۲۳ تا ۵۶ هزار تومان در ماه میپردازند.
در کنار سیاستهای بازدارنده، مشوقهایی هم در نظر گرفته شده است. مشترکانی که در محدوده الگو مصرف کنند، تنها ۱۵ درصد از هزینه واقعی تولید برق را پرداخت میکنند. حتی برای برخی گروههای خاص مانند مشترکان تحت پوشش نهادهای حمایتی، در صورت رعایت الگو، هزینه برق معادل صفر در نظر گرفته شده است.
چه کنیم تا کمتر برق مصرف کنیم؟
در ماههای غیرگرم، با استفاده صحیح از وسایل برقی مانند یخچال، فریزر و روشنایی، میتوان بهراحتی در محدوده الگوی مصرف باقی ماند. اما استفاده از کولرهای گازی در این دوره بهویژه در مناطق معتدل، مصرف برق را افزایش داده و منجر به عبور از حد مجاز میشود.
یکی از نکات مهم برای مدیریت مصرف، خرید لوازم برقی با برچسب انرژی با رده A و بالاتر است. تجهیزاتی مانند یخچال، فریزر و لامپ، در صورت برخورداری از برچسب انرژی مناسب، نقش موثری در کاهش مصرف برق دارند.
خاموش کردن وسایل برقی زمانیکه به آنها نیازی نیست، استفاده بهاندازه از تجهیزات پرمصرف مانند لباسشویی، ظرفشویی، ماکروفر، اتو و سشوار و نیز استفاده از وسایل با برچسب انرژی مناسب از جمله راهکارهای موثر در مدیریت مصرف برق هستند. همچنین، تنظیم کولر گازی روی دمای ۲۴ درجه و سرویس بهموقع وسایل سرمایشی، میتواند کاهش مصرفی ۲۰ تا ۳۰ درصدی را به همراه داشته باشد.
با توجه به اهمیت پایداری شبکه برق و شعار سال، مدیریت مصرف برق و رعایت الگوی تعیینشده، نیازمند مشارکت جدی مردم است. با همکاری مشترکان و تلاش صنعت برق، میتوان به پایداری و توزیع مطلوبتر این منبع حیاتی دست یافت.
http://www.sanatnews.ir/News/1/316326
برچسب ها :
مصرف برق
,
تعرفه یارانهای
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
اسامی ادارات پرمصرف شهر تهران
فروش ملک در ترکیه افزایش یافت
الگوی مصرف برق چقدر است؟
یک اتفاق غیرمنتظره در عملیات «والفجر۲»
فروش عمارتِ برنده نوبل به ۳۰۰ دلار!
تولید دستگاه «میکروفلوئیدیک» با استفاده از روش چاپ سهبعدی
ظرفیت حمل و نقل ریلی در ایام اربعین ۱۵ درصد افزایش مییابد
شرکتهای برتر بیمهای اعلام شدند
نتانیاهو میخواهد جنگ را تا انتخابات ادامه دهد
کلاهبرداری با کیسههای برنج
برتری گاز در سبد انرژی جهانی بیرقیب ماند
هزینه بیش از ۱۰۰ میلیارد تومانی استقلال برای جذب سه بازیکن
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز