پوتین: سهم اقتصادی بریکس از گروه ۷ پیشی گرفت
تاريخ : شانزدهم تير 1404 ساعت 10:28   کد : 315462
رئیس‌جمهور روسیه گفت: بریکس در زمینه اقتصادی، از بسیاری گروه‌های اقتصادی دیگر جهان مانند گروه هفت، پیشی گرفته است.

به گزارش ایسنا، ولادیمیر پوتین در ارتباط ویدیویی با اجلاس بریکس اظهار کرد: کشورهای بریکس نه فقط یک سوم از خاک جهان و تقریبا نیمی از جمعیت این گروه اقتصادی، بلکه طبق داده‌های سال ۲۰۲۵ صندوق بین‌المللی پول، ۴۰ درصد از اقتصاد جهانی را نیز تشکیل می‌دهند و مجموع تولید ناخالص داخلی بریکس از نظر برابری قدرت خرید، به ۷۷ تریلیون دلار آمریکا می‌رسد که در این شاخص، به طور قابل توجهی از برخی گروه‌های دیگر اقتصادی، از جمله گروه هفت با ۵۷ تریلیون دلار آمریکا، پیشی می‌گیرد.

رهبر روسیه تاکید کرد: نکته اصلی این است که کشورهای عضو بریکس به توسعه همکاری در زمینه‌های کلیدی سیاست و امنیت، اقتصاد و امور مالی، تبادلات فرهنگی و بشردوستانه ادامه دهند و اکنون این گروه گسترش‌ یافته شامل کشورهای پیشرو اوراسیا، آفریقا، خاورمیانه و آمریکای لاتین است و پتانسیل سیاسی، اقتصادی، علمی و فنی و انسانی بسیار عظیمی دارد.

در این مراسم، رئیس‌جمهور روسیه از لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا، همتای برزیلی خود و ریاست برزیلی بریکس نیز در ارتقای مشارکت استراتژیک در این اتحادیه تشکر کرد. برزیل، میزبان اجلاس بریکس در روزهای ششم و هفتم جولای است و پوتین از طریق ارتباط ویدیویی در جلسه عمومی این اجلاس شرکت کرد.

تسویه حساب‌ها با ارزهای ملی بین کشورهای بریکس در حال افزایش است

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت که تسویه حساب‌ها با ارزهای ملی میان کشورهای عضو بریکس به طور پیوسته در حال افزایش است و تاکید کرد که استفاده از ارزهای ملی در تجارت بین کشورهای این گروه، به طور پیوسته صعودی است. در سال ۲۰۲۴، سهم روبل روسیه، به همراه ارزهای کشورهای دوست، ۹۰ درصد از تسویه حساب‌های روسیه با سایر کشورهای بریکس را تشکیل داد.

خبرگزاری تاس گزارش کرد رئیس‌جمهور روسیه گفت: برای بهره‌برداری کامل از فرصت‌های نوظهور، همکاری مضاعف بین کشورهای عضو این بلوک ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: اول و مهمتر از همه، زمینه‌هایی مانند فناوری، توسعه کارآمد منابع، لجستیک، بیمه، تجارت و امور مالی است و همچنین ضروری خواهد بود که استفاده از ارزهای ملی در تسویه حساب‌های متقابل بیشتر گسترش یابد.

رهبر روسیه گفت: ایجاد سیستم تسویه و سپرده‌گذاری مستقل بریکس، همانطور که انتظار می‌رود، معاملات ارزی را سریع‌تر، کارآمدتر و ایمن‌تر خواهد کرد.

بریکس حامیان زیادی در جنوب و شرق جهان دارد

رهبر روسیه یادآوری کرد که در اجلاس قبلی این گروه اقتصادی در کازان روسیه تصمیم به ایجاد وضعیت شریک بریکس برای توسعه همکاری عملی با همه کشورهایی گرفته شد که به آن علاقه‌مند هستند. بریکس به درستی نقشی در میان مراکز حکومت جهانی به دست آورده است و صدای حمایت از کشورهای ما، در حمایت از منافع اساسی اکثریت جهانی، در عرصه جهانی بلندتر و بلندتر به گوش می‌رسد.

پوتین گفت: بریکس در میان کشورهای جنوب و شرق جهان، کشورهای همفکر زیادی دارد. آنها، دوستدار فرهنگ مشارکت و همکاری آزاد، احترام متقابل و در نظر گرفتن منافع یکدیگر هستند که در بریکس تکامل یافته است. کشورهای بریکس نماینده مدل‌های توسعه، ادیان، تمدن‌ها و فرهنگ‌های مختلف و طرفدار برابری و روابط حسنه همسایگی، اولویت ارزش‌های سنتی، آرمان‌های والای دوستی و هماهنگی هستند. آنان می‌خواهند به ثبات و امنیت جهانی، رفاه و آسایش عمومی کمک کنند.

پوتین افزود: بدون شک، چنین رویکردهای سازنده و چنین دستور کار متحدکننده‌ای، همان چیزی خواهد بود که در شرایط دشوار ژئوپلیتیکی فعلی مورد نیاز است.