اعلام آمادگی سازمان دامپزشکی برای همراهی با صادرکنندگان
تاريخ : بيست و هفتم مرداد 1405 ساعت 13:27   کد : 451339
به گزارش ایسنا، وحید صالحی در نشست هم اندیشی رایزنان اقتصادی که روز سه‌شنبه ۲۷ مردادماه در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در کرج با هدف توسعه تعاملات بین المللی و همکاری‌های اقتصادی برای تأمین امنیت غذایی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان دامپزشکی کشور افتخار همکاری با مؤسسه تحقیقات کشاورزی در زمینه تولید و انتقال دانش، واکسن و مواد بیولوژیک و همچنین ارتقای کیفیت و بهداشت محصولات مرتبط با دام، دام زنده، فرآورده‌های خام دامی و نهاده‌های خوراک دام را دارد.

وی ادامه داد: حدود ۱۰ سال پیش به دنبال بحث تنوع ‌بخشی به منابع و کشورهای تأمین‌کننده کالاهای اساسی بودیم. در آن زمان ذرت و نهاده‌های اصلی ما عمدتاً از برزیل و اوکراین تأمین می‌شد، اما پس از آن روسیه و حوزه کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و اوراسیا نیز به این منابع اضافه شد و امروز در بحث تنوع‌بخشی، به دنبال متنوع‌سازی بازارهای صادراتی نیز هستیم.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اهمیت ایجاد مسیرهای جایگزین برای واردات کالاهای اساسی گفت: حدود هفت سال پیش در بحث تنوع ‌بخشی، ایجاد مسیرهای آلترناتیو برای واردات کالاهای اساسی را در نظر گرفتیم. سازمان پدافند غیرعامل این موضوع را مطرح کرده بود که اگر مشکلی در حوزه خلیج فارس ایجاد شود، نهاده‌های دامی از چه مسیری وارد کشور خواهند شد.

وی مطرح کرد: عمده نهاده‌های وارداتی از مسیر جنوب و آب‌های آزاد وارد بندرعباس و گمرک شهید رجایی می‌شد. برای نهاده‌ها و همچنین گوشت، مسیر مرسین و اسکندرون ترکیه پیشنهاد شد که اگرچه مسیر بسیار بزرگی نیست، اما حداقل می‌تواند بخشی از نیازهای ما را برطرف کند.

صالحی با اشاره به ظرفیت بازارهای صادراتی کشورهای همسایه اظهار کرد: خوشحالم که امروز در این جمع درباره بازارهای صادراتی صحبت می‌کنیم. در سفر اخیر که در خدمت وزیر جهاد کشاورزی و همراه دکتر گل‌محمدی و همکاران ایشان به افغانستان داشتیم، مشاهده کردیم که بازارهای صادراتی خوبی برای کالاهای ایرانی در این کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: سازمان دامپزشکی در حوزه‌های اقتصادی مرتبط با صادرات دام زنده و محصولات طیور، در چارچوب مجوزهای حوزه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، امکان همکاری دارد. در حال حاضر دام زنده، انواع محصولات طیور، تخم‌مرغ نطفه‌دار، جوجه یک‌ روزه و گوشت مرغ از جمله این محصولات هستند.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور گفت: در حوزه دارو، واکسن، مواد بیولوژیک و تجهیزات دامپزشکی نیز ظرفیت تولید خوب و بالایی در کشور داریم و از فناوری‌های به ‌روز و همچنین فناوری‌های بومی و متناسب با اقلیم منطقه، به‌ویژه کشورهای همسایه، برخوردار هستیم.

صالحی با اشاره به نقش مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی و بخش خصوصی در این زمینه مطرح کرد: این فناوری‌ها با در نظر گرفتن مسائل و نیازهای کشورهای منطقه، توسط همکاران ما در سازمان تحقیقات، مؤسسه رازی و بخش خصوصی مورد توجه قرار گرفته و امکان فعالیت و همکاری در این حوزه وجود دارد.

وی درباره الزامات صادرات محصولات کشاورزی و دامپزشکی نیز اظهار کرد: در بازاریابی و ورود به بازارهای جدید، ضوابط بهداشتی و مقررات کشور مقصد برای ما ملاک است. از طرف سازمان دامپزشکی محدودیتی برای صادرات کالا ایجاد نمی‌شود، مگر اینکه کشور مقصد ضوابط خاصی را اعلام کرده باشد.

صالحی ادامه داد: ضوابط کشورهای مقصد را می‌توان در چند گروه شامل اتحادیه اروپا، اتحادیه اقتصادی و گمرکی اوراسیا، کشورهای حوزه CIS، ترکیه و سایر کشورها دسته‌بندی کرد. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نیز ضوابط بهداشتی و مقررات ملی نزدیک‌تری به ما دارند و سطح بهداشت کالاهای کشاورزی ایران می‌تواند نیازها و مقاصد آنها را تأمین کند.

سرپرست سازمان دامپزشکی کشور از آمادگی این سازمان برای همراهی با صادرکنندگان خبر داد و گفت: از دوستان و استادان درخواست دارم کشورهای مقصد مورد نظر را بررسی کنند و مقررات ملی و ضوابط بهداشتی آنها را مورد توجه قرار دهند. سازمان دامپزشکی، به ‌ویژه در حوزه قرنطینه و امور بین‌الملل، به‌ صورت تمام‌ قد و ۲۴ ساعته آماده پذیرش، همراهی و هماهنگی با همکاران است تا بتوانیم هرچه بیشتر در حوزه صادرات در خدمت آنها باشیم.

وی همچنین با اشاره به نیاز کشور به واردات نهاده‌های دامی گفت: کشور ما برای تولید محصولات کشاورزی و دامپروری همچنان نیازمند واردات نهاده‌هاست. بنابراین اگر در کشورهایی که برای بررسی بازارهای صادراتی به آنها سفر می‌شود، زمینه تأمین نهاده‌های اصلی خوراک دام، دانه‌های روغنی، ذرت، جو، کنجاله سویا، دام زنده و گوشت وجود دارد، این موضوع نیز بررسی و به سازمان دامپزشکی اعلام شود تا بتوانیم در این زمینه همکاری و هماهنگی لازم را انجام دهیم.