۷۰ همت برای زمینهای مورد نیاز طرح جوانی جمعیت تامین شد
|
رشد ۵۵ درصدی ترانزیت در ۲ ماهه امسال
|
بازدید رئیس جمهور از سامانه شبیهساز پل فرماندهی کشتی
|
اوجی خبر داد: آمادگی وزارت نفت برای بهرهبرداری از دو طرح ملی
|
وزیر صمت وارد بندرعباس شد
|
از توافق با هند راضی هستیم
|
افزایش تولید نفت به ۳ میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه در سال گذشته
|
ارائه امتیازات ویژه به واحدهای تولیدی برای رفع ناترازی برق
|
قرارداد یک میلیارد دلاری نفتیها با شرکتها
|
تفاهم نامه خدمات و فعالیت های پروژه های فشارافزایی پارس جنوبی امضا شد
|
وزیر نفت: از سال ۱۳۹۷ بالاترین میزان صادرات نفت را داریم
|
وزیر صمت: تعهد اول در اجرای هر طرح صنعتی توجه به محیط زیست است
|
ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
|
يک شنبه 30 ارديبهشت 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ریسک ابتلا به سرطان با مصرف نمک دریا
تاريخ:سوم بهمن 1402 ساعت 09:19
|
کد : 286827
|
مشاهده: 83
متخصص تغذیه بالینی و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مصرف نمک دریا و نمکهای رنگی که این روزها بیش از گذشته باب شده هشدار داد و تاکید کرد: تقلب در تهیه نمکهای رنگی بالا است و از طرفی نمک دریا هم ریسک ابتلا به سرطانها را افزایش میدهد بنابراین توصیه بر این است که افراد از نمک تصفیه شده ید دار تایید شده توسط وزارت بهداشت استفاده کنند.
دکتر حسین ایمانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه میزان مجاز مصرف نمک در روز حدودا ۵ گرم یا یک قاشق چایخوری است، گفت: ماده موثره موجود در نمک که عامل اصلی بروز فشارخون شناخته میشود، سدیم است که از ۵ گرم (۵۰۰۰ میلیگرم) ۲۳۰۰ میلیگرم آن سدیم است که میتواند سبب بروز بیماریهای قلبی _ عروقی و فشارخون بالا شود.
وی با تاکید بر اینکه مصرف بالای نمک با بیماریهای زیادی در ارتباط است، تصریح کرد: مهمترین بیماری فشارخون است که یکی از مهمترین فاکتورهای زمینهساز بیماریهای قلبی و عروقی و گشاد شدن دریچه قلب است. همچنین در نارسایی احتمالی قلب که توانایی پمپاژ کردن خون توسط قلب از بین میرود و بیمار دچار اِدِم یا احتباس مایعات میشود نیز موثر است بنابراین؛ مصرف نمک باید بسیار محدود شود.
وی افزود: بیماران دچار نارسایی کلیوی و بیماران کبدی که دچار آسیت (آب آوردگی شکم یا تجمع مایع در ناحیه شکم) هستند حتما باید سطح نمک دریافتی را کنترل کنند. از طرفی مصرف بالای سدیم سبب دفع کلسیم میشود و کسانی که دچار پوکی استخوان شدهاند باید حد اعتدال را در مصرف نمک نگه دارند و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده و دودی را از سفره خود حذف کنند و تا جایی که میتوانند در منزل، خودشان غذا را تهیه کنند.
به گفته وی، در برخی سرطانها نیز امکان دارد که سطح سدیم خون بالا برود به همین دلیل باید مصرف نمک کنترل شود.
این متخصص تغذیه بالینی با تاکید بر اینکه نمک در خیلی از مواد غذایی به عنوان نگهدارنده وجود دارد، توضیح داد: به عنوان مثال در غذاهای کنسروی و یا برخی غذاهای فریز شده به عنوان نگهدارنده استفاده میشود و در غذاهای فستفودی، فرآوری شده (سوسیس و کالباس) و دودی به مقدار فراوان وجود دارد. در غذاهایی که در رستورانها سرو میشود نیز نمک زیاد است.
وی تاکید کرد: برای مصرف نمک هم افراد باید نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند و آن را در انتهای مراحل پخت به غذا اضافه کنند؛ چراکه بر اثر حرارت دیدن زیاد غذا، ید با بخارات غذا خارج میشود و میزان ید کاهش مییابد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نمک تصفیه شده ید دار یکی از مهمترین منابع دریافت ید است.
وی در خصوص مصرف نمک دریا نیز بیان کرد: باید بدانیم که دریاها در روزگار فعلی با دریاهای زمان ابنسینا و سایر حکمای قدیمی تفاوت دارد؛ چرا که در حال حاضر در آب دریاها فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک، آلمینیوم و... وجود دارد و بسیاری از فاضلابها وارد دریا میشود و آب دریا آلوده است. زمانی هم که آب دریا را جمع کرده و تبخیر میکنند تا نمک آن را خارج کنند، نمک به دست آمده هم حاوی فلزات مذکور است که اثرات بدی بر سلامت افراد میگذارد؛ بنابراین تا حد امکان نباید از نمک دریا استفاده کرد چراکه ریسک ابتلا به سرطانها را هم افزایش میدهند.
ایمانی به تبلیغات برای استفاده از نمک سبز، آبی، سرخ و ... اشاره کرد و گفت: این نمکها گاهی از معادن و گاهی از آب دریا استخراج میشوند. گاهی برخی از این نمکها مانند نمک آبی قیمتهای بالایی هم دارند و حاوی املاحی هستند که مفید است اما فرد باید بتواند تشخیص دهد که این نمک آبی، واقعی و اصل است یا خیر؟ چون میتوان با اضافه کردن رنگ به نمک آن را تغییر داد و تقلب در تهیه این نمکها بالا است از این رو اعتماد به نمکهای رنگی سخت است و توصیه بر این است که افراد از نمک تصفیه شده ید دارد تایید شده توسط وزارت بهداشت استفاده کنند.
این متخصص تغذیه در خاتمه تاکید کرد: حذف کامل نمک از برنامه غذایی درست نیست و روزانه باید ۵ گرم نمک به بدن برسد؛ چون خیلی از سیگنالهای عصبی بدن توسط سدیم مدیریت میشود و باید مصرف نمک را در حد تعادل نگه داشت. کودکان نباید به غذاهای شور و پرنمک عادت کنند؛ چراکه این رفتار را تا بزرگسالی هم ادامه خواهند داد.
http://www.sanatnews.ir/News//286827
برچسب ها :
نمک
,
سرطان
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
امشب به تماشای مقارنه ماه و مشتری بنشینید
علت مرگ پلنگ دنا اعلام شد
تولید مشترک خودرو توسط ایران و چین
وزیر نفت شایعه استعفای خود را تکذیب کرد
رایزنی معاون وزیر نفت با شرکتهای خارجی برای صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت گاز
افزایش تولید و صادرات نفت بهرغم تحریمها و تهدیدها برگ زرینی در کارنامه دو ساله دولت است
وزیر راه: راه آهن سنندج - باشماق فرصت جدید ترانزیتی است
روابط ایران و چین بیش از هر زمان دیگری فرصت رشد دارد
بذرپاش: حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است
تجارت ۳۴ میلیارد دلاری تهران و ابوظبی
وزیر نفت: به دنبال راهاندازی کریدور گازی شمال جنوب هستیم
اطلاعیه وزارت صمت درباره مصوبه شورایعالی نظارت
آخرين اخبار
سرمربی تیم ملی والیبال ایران: از پیشرفت بازیکنان رضایت دارم
گمشدههای «موزه بریتانیا» پیدا شد
«اسطرلاب» دوره سلجوقی در موزه شهر قزوین رونمایی شد
توافقات جدید طلافروشان با وزارت صمت
رأیگیری برای انتخاب رئیس پارلمان عراق بینتیجه ماند
برآورد بالاتر آژانس بینالمللی انرژی از رشد تولید نفت ایران
مسیر جدید دسترسی به تخت جمشید ایجاد میشود
جزئیات واگذاری زمین به ۷۵ هزار متقاضی مشمول قانون جوانی جمعیت
وزارت راه و شهرسازی، دستگاه برگزیده در اجرای قانون جوانی جمعیت
۷۰ همت برای زمینهای مورد نیاز طرح جوانی جمعیت تامین شد
معامله گواهی صرفهجویی گاز در بورس انرژی بهزودی آغاز میشود
ملیپوش فوتسال بانوان: خودمان را در جام جهانی میبینیم
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز