وزیر صمت: تامین خوراک صنایع پتروشیمی نقش مهمی در مزیت تولید دارد
|
وزیر صمت: تولیدکنندگان برای بازگشت ارز تا ۱۵ ماه مهلت میگیرند
|
اتابک: صنایع با کمبود برق و گاز مواجهاند؛ دو سند صنعتی ابلاغ شد
|
قطع وابستگی فولاد مبارکه به زایندهرود با انتقال آب دریا
|
اتابک: برق بخش تولید نباید قطع شود
|
عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
چهارشنبه 26 آذر 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
چگونه در ماه رمضان عادات غذایی اشتباه را اصلاح کنیم؟
تاريخ:بيست و هفتم اسفند 1402 ساعت 11:37
|
کد : 287875
|
مشاهده: 343
ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان اهمیت پیروی از یک برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان را یادآور شد و گفت: با پیروی از برنامه غذایی صحیح در ماه مبارک رمضان هم می توان عادات غذایی اشتباه را اصلاح کرد و هم از برکات معنوی این ماه بهره برد.
دکتر سید محمود رضوانی امروز، ۲۷ اسفندماه در گفت وگو با خبرنگاران، با بیان اینکه روزه داری در ماه مبارک رمضان علاوه بر آثار روحی و معنوی، اثرات جسمانی بسیار ارزشمندی دارد، اظهار کرد: روزه داری در کنار اجرای برنامه غذایی صحیح در این دوران در پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر و اغلب بیماری هایی که عادات اشتباه غذایی، چاقی و افزایش وزن در بروز آن ها دخالت دارند، بسیار تاثیرگذار و کمک کننده است.
وی با تعریف برنامه غذایی متنوع و متعادل، گفت: این برنامه شامل تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است که رعایت میانهروی و تعادل با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک زیاد و ترکیبات افزودنی در آن توصیه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: روزهداران در این ایام باید از تمام گروههای غذایی یعنی نان و غلات، میوهها، سبزیها، گوشت و تخم مرغ، لبنیات، حبوبات و مغزها استفاده کنند.
وی با بیان اینکه وعده سحری و دو وعده افطار و شام، وعده های اصلی در ماه مبارک رمضان است افزود: در وعده سحری از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند، استفاده شود. همچنین در وعده سحری سبزی هایی که آب بیشتری دارند و در طول روز از تشنگی و کم آبی بدن جلوگیری می کنند مثل کاهو، خیار و گوجه فرنگی باید مصرف شود.
رضوانی نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، شربت ها و چای خیلی شیرین و چای پررنگ را موجب تشنگی و خشکی دهان و گلو در طول روز دانست و یادآور شد: توصیه می شود در وعده سحر این نوشیدنی ها مصرف نشوند و مصرف بیشتر از هشت لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات طبیعی و سبزیجاتی که آب بیشتری دارند در فاصله افطار تا سحر بدن را از کم آبی در طول روزه داری حفظ می کند.
معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان ادامه داد: مصرف مواد غذایی شیرین در وعده سحری توصیه نمی شود زیرا مواد غذایی شیرین با تحریک انسولین و ورود سریع قند خون به داخل سلول ها و در نتیجه افت قند خون موجب گرسنگی زودرس می شود.
وی درباره وعده افطاری نیز، توضیح داد: در وعده افطار باید ضمن پرهیز از پرخوری، از غذاهای سبک و در عین حال پر انرژی استفاده کرد. مصرف یک لیوان آب گرم، چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار و استفاده از غذاهای سبک مثل فرنی، شیربرنج، نان و پنیر و سبزی که یکی از عادات خوب غذایی ایرانی در این ایام است هم برای وعده افطار توصیه می شود.
به گفته رضوانی، انواع سوپ کم چرب، آش کم حبوبات و سبک، حلیم بـدون روغن غذای مناسبی برای افطار است و خوردن آش های غلیظ و چرب در وعده افطار توصیه نمی شود.
وی مصرف بامیه و زولبیا که دارای مقادیر زیادی قند و چربی، اسیدهای چرب اشباع و ترانس است را برای روزه داران بسیار محدود توصیه کرد و افزود: به طور کلی زیاده روی در مصرف مواد قندی و شیرین از جمله حلوا، شله زرد خیلی شیرین و... در وعده افطار علاوه بر اینکه منجر به اضافه دریافت انرژی و چاقی می شود، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز می شود.
معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان، شام را به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری برشمرد و اظهار کرد: بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک، شام را صرف کنند.
وی بیان کرد: در وعده شام می توان از گروه گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورشت، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراک های مختلف با نان سبوس دار همراه با سبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد.
رضوانی عنوان کرد: غذایی که در وعده شام خورده می شود باید کم چرب و کم نمک باشد و پس از شام و تا قبل از خواب مصرف میوه و مایعات برای جبران کم آبی بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن توصیه می شود.
معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان مصرف سبزی، سالاد در هنگام افطار و خوردن میوه بین افطار و شام و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه منبع خوبی از ویتامین «ث» و پیش ساز ویتامین «آ» است را برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه کرد و ادامه داد: سبزی ها و میوه ها دارای مقادیر کافی فیبر هستند که به پیشگیری از یبوست کمک می کنند.
وی تاکید کرد: به روزه داران توصیه می شود در وعده شام به جای مصرف نوشیدنی های شیرین مانند انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر، آبمیوه های صنعتی و انواع شربت ها، از آب آشامیدنی سالم، دوغ و عرقیات سنتی و شربت های خانگی بسیار کم شیرین استفاده کنند.
رضوانی ابراز امیدواری کرد: روزه داران عزیز با رعایت اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان، در کنار آثار روحی و معنوی از اثرات جسمانی و بهداشتی روزه داری بهره مند شوند.
http://www.sanatnews.ir/News//287875
برچسب ها :
ماه رمضان
,
غذا
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
گفتوگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا
مذاکره وزیر نفت با مقامهای روسی در بخش انرژی
تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
ساروی مقتدرترین فرنگی کار سال جهان شد
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
۱۲ بهمن آغاز مجدد پروازها به اروپا
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
آخرين اخبار
علل افزایش قیمت طلا در بازار
باراک: آینده سوریه به توافق با اسرائیل گره خورده است
استقبال رسمی از رئیس جمهور در کاخ ریاست جمهوری قزاقستان
چالشهای جوانی جمعیت؛ از کاهش ازدواج تا سقط جنین
اعلام زمان پرتاب ماهواره ایرانی از پایگاه روسیه
۲۶ بازیکن به تیم فوتبال امید دعوت شدند
توان بالای بازارساز برای کنترل نوسانات
ارتقای سلامت روان سالمندان با فعالیت بدنی مبتنی بر اینترنت
رئیسجمهوری کدام پروژههای دولت را آنلاین رصد میکند؟
شرایط اوکراین برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری
رسانههای عبری: السیسی دیدار با نتانیاهو را نپذیرفت
۴ ایرانی محبوس در زندانهای گرجستان به ایران منتقل شدند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز