ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
اعلام آمادگی وزرای صمت و راه و شهرسازی برای تامین تسهیلات مورد نیاز سفر زائران اربعین
|
ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
چهارشنبه 26 شهريور 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ابتکار پژوهشگران آمریکایی برای تولید شیر طلایی
تاريخ:بيست و نهم مرداد 1403 ساعت 11:14
|
کد : 300080
|
مشاهده: 293
پژوهشگران آمریکایی با ارائه یک روش کارآمد برای استخراج ترکیب زیستفعال موجود در زردچوبه، راه سادهای را برای تولید شیر زردچوبه ابداع کردهاند.
به گزارش ایسنا، شیر طلایی که به آن لته طلایی یا لته زردچوبه نیز میگویند، از شیر، زردچوبه و ادویههای دیگر تشکیل شده و گزینه خوبی برای افرادی است که میخواهند از مصرف کافئین یا قهوه خودداری کنند و در عین حال از یک طعم بینظیر لذت ببرند.
به نقل از فیز، شیر زردچوبه در منوی بعضی از کافهها به عنوان یک جایگزین سالم و بدون کافئین برای قهوه تبلیغ میشود اما این نوشیدنی در واقع یک نسخه از نوشیدنی سنتی هندی «هالدی دود»(haldi doodh) است که اغلب به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد.
اکنون، پژوهشگران یک روش کارآمد را برای ساختن یک نسخه فوری و گیاهی ابداع کردهاند که ویژگیهای سودمند مواد تشکیلدهنده را حفظ میکند و عمر مفید آن را افزایش میدهد.
«آنتونی سوریامیهارجا»(Anthony Suryamiharja) دانشجوی کارشناسی ارشد «دانشگاه جورجیا» گفت: این نوشیدنی بسیار خوبی است؛ به ویژه اگر هوای بیرون سرد باشد یا مریض باشید. زردچوبه ترکیب زیستفعال کورکومین را در بر دارد. کورکومین نوعی پلیفنل است که پژوهشگران اثرات بالقوه ضد التهابی و آنتیاکسیدانی آن را مورد بررسی قرار دادهاند. اگر بتوانیم ترکیبات زیستفعال مانند کورکومین را در شیرهای گیاهی بگنجانیم تا آنها را به سطح مغذی بودن مشابه شیر گاو برسانیم، چرا این کار را انجام ندهیم؟
با وجود این، جدا کردن کورکومین از زردچوبه دشوار است و معمولا به روشهای استخراج پیچیدهای شامل حلالهای آلی، چندین روز زمان و انرژی زیاد نیاز دارد. علاوه بر این، این ترکیب به مرور زمان تجزیه میشود و عمر مفید آن کاهش مییابد.
بنابراین، سوریامیهارجا و همکارانش با الهام از شیر طلایی تصمیم گرفتند بررسی کنند که آیا راهی برای استخراج کورکومین و ذخیره آن در شیر گیاهی وجود دارد. آنها ابتدا پودر زردچوبه را به یک محلول قلیایی اضافه کردند که پیاچ بالای آن باعث شد کورکومین سادهتر حل شود و استخراج آن آسانتر باشد. سپس، این محلول قرمز تیره به نمونه شیر سویا اضافه شد و به رنگ زرد تیره در آمد. سوریامیهارجا و همکارانش محلول را به پیاچ خنثی در حدود هفت رساندند.
درست مانند اسیدهای دارای پیاچ پایین، بازهای با پیاچ بالا برای مصرف خوشایند نیستند. شیر شبهطلایی خنثیشده را میتوان همان طور که هست مصرف کرد اما پژوهشگران برای حفظ بیشتر آن، آب را از طریق خشک کردن انجمادی از محلول بیرون آوردند و یک پودر شیر طلایی فوری تولید کردند.
این روش نه تنها کورکومین را کارآمدتر از روشهای موجود از زردچوبه بیرون میآورد، بلکه کورکومین را در قطرات روغن داخل شیر سویا محصور میکند. این بدان معناست که وقتی کورکومین مصرف میشود، بدن ما آن را به عنوان چربی میشناسد و هضم میکند. همچنین، کپسوله کردن کورکومین از آن در برابر هوا و آب محافظت میکند و طول عمر آن را افزایش میدهد.
اگرچه این پژوهش به طور ویژه روی شیر سویا به دلیل محتوای آمینواسید بالای آن متمرکز بود اما پژوهشگران میگویند که میتوان آن را روی شیرهای گیاهی دیگر نیز اعمال کرد تا گزینههایی برای کسانی که به سویا آلرژی دارند، ارائه شود. علاوه بر این، روش استخراج مبتنی بر پیاچ را میتوان روی ترکیبات گوناگون گیاهی با سهولت و کارآیی مشابه استفاده کرد. به عنوان مثال، زغالاخته سرشار از آنتوسیانین است که یکی دیگر از پلیفنلهای محلول در آب به شمار میرود.
اگرچه پیش از ارائه شیر طلایی به فروشگاهها باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما نتیجه اولیه امیدوارکننده است. سوریامیهارجا گزارش داد که شیر طلایی این پژوهش طعم خوبی داشته است.
این گروه پژوهشی امیدوار هستند که نتایج پژوهش آنها بتواند شیمی ورای نوشیدنی طلایی را توضیح دهد و ارزش غذایی این نوشیدنی را برای کسانی که از آن لذت میبرند، بهبود ببخشد.
http://www.sanatnews.ir/News//300080
برچسب ها :
شیر
,
پژوهشگر
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
احتمالاً تعرفه واردات آیفون ۳۰ درصد باشد
رایزنی برای عرضه خودروهای داخلی و خارجی در بورس کالا
توقف پروژه ساخت مجتمع گردشگری در حریم تخت جمشید
تخفیف خرید خودرو برای متقاضیان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده
افزایش ترددها از مرز ارمنستان
چشمی به دیدار النصر نرسید
نگران بحرانهایی که دشمنان ایجاد میکنند نیستیم
آخرين اخبار
حملات تروریستی مبدا تاریخ هستند اما کدام تاریخ؟
تغییر رنگ «قلعه سرخِ» دهلی
بهرهبرداری ۲۲۰۰ مگاواتی انرژی خورشیدی
جشن هنرمندان ایران و ۴۰ کشور جهان
روزی که باید به همه مردم ایران تبریک گفت
ارتشی از پشهها به جنگ ویروس دِنگی میروند !
قدردانی ایروان از سفیر ایران بابت کمک به توسعه روابط
غذای دانشجویان خارجی آزاد محاسبه میشود
دیدار سفیر جدید ایران در ساحل عاج با عراقچی
تلاش صهیونیستها برای ربط دادن قطر به ادعاهای یهودستیزی در آمریکا
معرفی آثار بخش «شهر ما» جشنواره تئاتر خیابانی شهروند لاهیجان
دیدار دبیر شورای امنیت روسیه با نخستوزیر عراق
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز