اتابک: برق بخش تولید نباید قطع شود
|
عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
يک شنبه 11 آبان 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
تحولی در بستهبندی مواد غذایی با توسعه مادهای جدید
تاريخ:بيستم خرداد 1404 ساعت 16:04
|
کد : 304494
|
مشاهده: 201
با همکاری یک استارتآپ و دانشگاه نورثوسترن، محققان از توسعه مادهای جدید برای بستهبندیهای مقاوم به آب و روغن خبر دادند.
به گزارش ایسنا، در گامی مهم بهسوی حذف مواد شیمیایی خطرناک از زنجیره تأمین صنایع غذایی، پژوهشگران دانشگاه نورثوسترن (Northwestern University) موفق به توسعه مادهای جدید مبتنی بر اکسید گرافن شدهاند که میتواند به عنوان جایگزینی ایمن، پایدار و مقرونبهصرفه برای مواد سمی موسوم به PFAS و پلاستیکهای مقاوم در بستهبندیهای غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
طبق اعلام این تیم تحقیقاتی، این ماده نوآورانه که اکنون با نام تجاری «GO-Eco» و از طریق استارتآپی وابسته به شرکت چانگ رباتیکس (Chang Robotics) در حال تجاریسازی است، هنگامی که بر بستهبندیهای کاغذی مواد غذایی و نوشیدنیها اعمال میشود، نهتنها مقاومت بالایی در برابر نفوذ آب و روغن از خود نشان میدهد، بلکه استحکام کلی محصول را نیز به طور چشمگیری افزایش میدهد. این ویژگی میتواند به معنای پایان عمر ظروف کاغذی ضعیف و بستهبندیهای خیسی باشد که همواره مورد انتقاد مصرفکنندگان قرار داشتهاند.
ویژگی مهم دیگر این ماده، قابلیت بازیافت و کمپوستپذیری کامل آن پس از استفاده است. به گفته محققان، این ویژگیها بستهبندیهای مبتنی بر اکسید گرافن را به راهحلی واقعی و پایدار برای صنعت بستهبندی تبدیل میکند.
تیموتی وی (Timothy Wei)، یکی از توسعهدهندگان این فناوری و استاد مهندسی مکانیک دانشگاه نورثوسترن، در اینباره گفت: این تنها یک نوآوری در حوزه مواد نیست، بلکه راهحلی آماده برای ورود به بازار است. ما از اینکه GO-Eco را از آزمایشگاه به خط تولید میبریم، هیجانزدهایم. این فناوری میتواند کل صنعت بستهبندی غذایی را متحول کند.
این محصول در همکاری نزدیک میان تیم وی و سونبینه نگوین (SonBinh Nguyen)، استاد شیمی و متخصص اکسید گرافن در کالج واینبرگ دانشگاه نورثوسترن، توسعه یافته است. نگوین پیش از این مقالات متعددی در زمینه تولید و مشخصهیابی اکسید گرافن منتشر کرده بود. با تکیه بر پژوهشهای چند دههای این دو استاد، آنها موفق به توسعه فرایندی انحصاری شدند که به کمک آن میتوان ورقهای اتمی کربن اکسید شده را برای افزایش خواص سدکنندگی و استحکام در محصولات کاغذی و مقوایی بهکار گرفت.
این تیم، ماده جدید را بر روی انواع مختلفی از نمونههای اولیه بستهبندی شامل جعبههای مقوایی، کیسههای پلاستیکی میوه و سبزی و ظروف یکبار مصرف نظیر لیوان، نی و بشقاب آزمایش کردهاند. نتایج این آزمایشها نشان داد که استفاده از این پوشش، مقاومت مواد را در برابر رطوبت، روغن و چربی به طور محسوسی افزایش داده و همزمان استحکام ساختاری آنها را نیز بهبود میبخشد.
آزمایشهای صنعتی این فناوری در مرکز پایلوت کاغذ دانشگاه ایالتی «وست میشیگان» (Western Michigan University) انجام شد. این آزمایشها تأیید کردند که افزودن مقادیر اندکی از اکسید گرافن، میزان استحکام و مقاومت در برابر نفوذ را بین ۳۰ تا ۵۰ درصد نسبت به محصولات تجاری فعلی افزایش میدهد. نکته حائز اهمیت آنکه هزینه نهایی این پوشش با محصولات رایج بازار برابر یا حتی پایینتر است.
شرکت GO-Eco با دریافت حمایت مالی از یک تولیدکننده بزرگ ظروف یکبار مصرف، در حال گذر از مرحله آزمایشگاهی به مرحله صنعتی است و اکنون به دنبال دریافت تأییدیههای سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای تماس مستقیم با مواد غذایی و همچنین گواهیهای مربوط به بازیافتپذیری و زیستتخریبپذیری این ماده است.
حق مالکیت فکری این فناوری گرافنمحور به صورت انحصاری در اختیار دانشگاه نورثوسترن و شرکت چانگ رباتیکس قرار دارد. همچنین نگوین و دانشگاه در سهام این شرکت نوپا شریک هستند.
به نقل از ستاد نانو، در کنار این دستاورد، تلاشهای جهانی برای حذف PFAS نیز همچنان ادامه دارد؛ از جمله پژوهشهای اخیر دانشگاه «موناش» (Monash University) و دانشگاه ایالتی «پنسیلوانیا» (Penn State) که با همکاری شرکت NematiQ موفق به توسعه غشایی شدند که میتواند مولکولهای ریز PFAS را از آب حذف کند. همچنین در آوریل ۲۰۲۵، دانشگاه رایس (Rice University) و مرکز تحقیقات ارتش آمریکا نیز روش نوینی برای حذف و نابودی PFAS ارائه دادند که پسماند را به گرافن تبدیل میکند.
http://www.sanatnews.ir/News//304494
برچسب ها :
بستهبندی
,
مواد غذایی
,
استارتآپ
,
دانشگاه نورثوسترن
,
مواد شیمیایی
,
صنایع غذایی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
گفتوگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا
مذاکره وزیر نفت با مقامهای روسی در بخش انرژی
سرپرست معاونت صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت منصوب شد
تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
ساروی مقتدرترین فرنگی کار سال جهان شد
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
۱۲ بهمن آغاز مجدد پروازها به اروپا
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
آخرين اخبار
ترافیک در برخی از محورهای منتهی به تهران
هوش مصنوعی، «رابین ویلیامز» را زنده کرد!
پرواز طلایی بیتکوین در آبان؛ ارزش بازار از دو تریلیون دلار گذشت
واریز سود سهامداران ۱۸ شرکت در هفته نخست آبان
دو عنوان قهرمانی سیدمحمد امین طباطبایی در گرندپری فرانسه
طارمی تعقیب کننده هم تیمی خود در صدرجدول گلزنان لیگ یونان
سه فینالیست و سه شانس مدال برنز برای ملی پوشان کاراته ایران در روسیه
۳.۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در بورس انرژی فروخته شد
رونمایی از دوچرخههای برقی جدید با طراحی اقتصادی و کوهستانی
ورود آبنباتهای دودزا به بازار غیررسمی و هشدار سازمان غذا و دارو
لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی اصلاح شد
قالیباف: توافق با تلگرام از اساس کذب است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز