اتابک: برق بخش تولید نباید قطع شود
|
عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
يک شنبه 11 آبان 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
زعفران، امیدوارکنندهترین ترکیب طبیعی برای کاهش سرعت پیری
تاريخ:بيست و يکم مرداد 1404 ساعت 14:10
|
کد : 347627
|
مشاهده: 127
پیری فرایندی است که روزی سراغ همه ما میآید؛ اما آیا میتوان روند آن را کندتر کرد؟ پژوهشی تازه به بررسی نقش زعفران به عنوان گیاه شناختهشده در طب سنتی ایران، در مقابله با پیری پرداخته است.
به گزارش ایسنا، پیری، بخشی طبیعی از زندگی انسان است که با خود تغییراتی تدریجی و گاهی دردناک به همراه میآورد. با بالا رفتن سن، بدن دچار فرسایش میشود، سلولها آسیب میبینند، بافتها کارایی پیشین خود را از دست میدهند و احتمال ابتلا به بیماریهای مزمن افزایش مییابد. بر اساس آمارهای جهانی، جمعیت سالمندان در حال رشد است و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲ میلیارد نفر بالای ۶۰ سال داشته باشیم. این افزایش، نهتنها فشار بیشتری بر نظامهای سلامت وارد میکند، بلکه آرزوی داشتن پیری سالم و باکیفیت را به یک مسئله مهم برای جوامع تبدیل کرده است.
در این میان، بررسی عوامل موثر بر کاهش سرعت پیری و بیماریهای مرتبط با آن، به یکی از اولویتهای اصلی پژوهشهای علمی تبدیل شده است. پیری تنها به چروک شدن پوست یا سفید شدن مو محدود نمیشود؛ بلکه شامل بروز اختلال در عملکرد سیستم ایمنی، کاهش توان بازسازی سلولها و اندامها، و افزایش آسیبپذیری بدن در برابر بیماریهاست. بسیاری از مشکلات شایع در سالمندان، مثل زوال شناختی، پوکی استخوان، بیماریهای قلبی، و حتی سرطانها، ریشه در فرآیندهای پیچیده پیری دارند. بنابراین، شناخت و کنترل این فرآیندها از طریق عوامل طبیعی یا دارویی، میتواند راهی برای ارتقای کیفیت زندگی و افزایش عمر سالم باشد.
در این رابطه، حسین حسینزاده، استاد گروه سمشناسی و داروشناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بههمراه یکی از همکاران خود، پژوهشی در زمینه تأثیر ترکیبات فعال زعفران بر روند پیری انجام دادهاند. این تحقیق با تمرکز بر خاصیتهای بالقوه زعفران بهعنوان یک ترکیب طبیعی و بومی ایران، به بررسی این موضوع پرداخته که آیا این گیاه میتواند در کاهش روند پیری نقش مؤثری داشته باشد یا خیر.
در این پژوهش مروری، اطلاعات موجود درباره زعفران و ترکیبات آن از منابع علمی بینالمللی مانند PubMed، Scopus و Google Scholar جمعآوری شده است. محققان با جستجوی کلیدواژههایی مرتبط با زعفران، مواد مؤثره آن (مثل کروسین و سافرانال) و پیری، مقالات منتشرشده تا سال ۲۰۲۴ را بررسی کردهاند. هدف آنها این بود که از میان انبوه اطلاعات موجود، تصویری علمی از اثر احتمالی زعفران بر روند پیری ارائه دهند.
بر اساس یافتههای این مطالعه، زعفران دارای ترکیباتی است که میتوانند از آسیبهای سلولی جلوگیری کنند. به گفته پژوهشگران، ترکیبات زعفران خاصیت آنتیاکسیدانی قوی دارند؛ یعنی میتوانند رادیکالهای آزاد - مولکولهای ناپایداری که به سلولها آسیب میزنند - را خنثی کنند. این ویژگی باعث میشود که زعفران توانایی مقابله با استرس اکسیداتیو، که یکی از عوامل کلیدی در پیری سلولی است، را داشته باشد.
همچنین مشخص شده است که زعفران میتواند مرگ سلولی را مهار کرده و به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن کمک کند. خواص ضد التهابی این گیاه نیز در کاهش التهابهای مزمن مؤثر است؛ التهابهایی که یکی از نشانههای رایج پیری و بسیاری از بیماریهای مربوط به سن بالا هستند. در برخی مطالعات، اثرات محافظتی زعفران بر بافتهای مغز، پوست، کبد و کلیه گزارش شده است.
در ادامه این پژوهش آمده است که پیری با مجموعهای از اختلالها در عملکرد سلولها و اندامهای بدن همراه است؛ از جمله عملکرد ضعیف سیستم ایمنی، اختلال در تولید انرژی سلولی و واکنشهای التهابی بیثبات. زعفران میتواند به تثبیت غشای سلولی، کاهش آسیبهای ژنتیکی (مثل تخریب DNA) و تقویت فعالیت سلولها کمک کند.
درواقع هرچند هنوز تحقیقات عملی و گستردهای در این زمینه انجام نشده، اما شواهد موجود حاکی از آن است که این گیاه پتانسیل افزایش طول عمر و بهبود وضعیت سلامتی در دوران سالمندی را دارد.
مقاله علمی مروری حاصل از این مطالعه در فصلنامه «زراعت و فناوری زعفران» منتشر شده است؛ نشریهای پژوهشی وابسته به دانشگاه تربت حیدریه و انجمن علمی گیاهان دارویی ایران، که به بررسی جنبههای مختلف علمی و کاربردی زعفران میپردازد.
http://www.sanatnews.ir/News//347627
برچسب ها :
زعفران
,
پیری
,
فرسودگی سلولی
,
طب سنتی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
گفتوگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا
مذاکره وزیر نفت با مقامهای روسی در بخش انرژی
سرپرست معاونت صنایع ماشینآلات و تجهیزات وزارت صمت منصوب شد
تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
ساروی مقتدرترین فرنگی کار سال جهان شد
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
۱۲ بهمن آغاز مجدد پروازها به اروپا
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
آخرين اخبار
ترافیک در برخی از محورهای منتهی به تهران
هوش مصنوعی، «رابین ویلیامز» را زنده کرد!
پرواز طلایی بیتکوین در آبان؛ ارزش بازار از دو تریلیون دلار گذشت
واریز سود سهامداران ۱۸ شرکت در هفته نخست آبان
دو عنوان قهرمانی سیدمحمد امین طباطبایی در گرندپری فرانسه
طارمی تعقیب کننده هم تیمی خود در صدرجدول گلزنان لیگ یونان
سه فینالیست و سه شانس مدال برنز برای ملی پوشان کاراته ایران در روسیه
۳.۳ میلیارد کیلووات ساعت برق در بورس انرژی فروخته شد
رونمایی از دوچرخههای برقی جدید با طراحی اقتصادی و کوهستانی
ورود آبنباتهای دودزا به بازار غیررسمی و هشدار سازمان غذا و دارو
لایحه حذف ۴ صفر از پول ملی اصلاح شد
قالیباف: توافق با تلگرام از اساس کذب است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز