وزیر صمت: تامین خوراک صنایع پتروشیمی نقش مهمی در مزیت تولید دارد
|
وزیر صمت: تولیدکنندگان برای بازگشت ارز تا ۱۵ ماه مهلت میگیرند
|
اتابک: صنایع با کمبود برق و گاز مواجهاند؛ دو سند صنعتی ابلاغ شد
|
قطع وابستگی فولاد مبارکه به زایندهرود با انتقال آب دریا
|
اتابک: برق بخش تولید نباید قطع شود
|
عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
چهارشنبه 26 آذر 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
روزانه چقدر لبنیات بخوریم تا سالم باشیم؟
تاريخ:بيست و ششم شهريور 1404 ساعت 16:06
|
کد : 400121
|
مشاهده: 86
مصرف لبنیات نقش مهمی در تأمین کلسیم و ویتامینهای ضروری برای سلامت استخوان و عملکرد بدن دارد اما اسیدهای چرب اشباع موجود در آن ممکن است خطر افزایش کلسترول و بیماریهای قلبی-عروقی را به همراه داشته باشد. آیا باید در مصرف لبنیات تجدیدنظر کنیم؟
به گزارش ایسنا، به نقل از رکنا: بحث پیرامون میزان مصرف مناسب لبنیات سالهاست که در حوزه تغذیه مورد توجه قرار گرفته است. عدهای آن را برای تقویت استخوانها و سلامت قلب ضروری میدانند، در حالی که برخی دیگر درباره اثرات چربیهای اشباع موجود در لبنیات ابراز نگرانی کردهاند. یک پژوهش جدید، نگرشی دقیقتر به این موضوع ارائه داده است.
لبنیات و بیماریهای قلبی-عروقی
بیماریهای قلبی و عروقی همچنان یکی از اصلیترین عوامل مرگ و میر در سطح جهانی هستند. متخصصان معتقدند که تغییرات در رژیم غذایی میتواند نقشی کلیدی در پیشگیری از این بیماریها ایفا کند. در همین راستا، لبنیات بهعنوان بخش مهمی از رژیم غذایی افراد در کشورهای مختلف مطرح است.
این دسته از مواد غذایی سرشار از پروتئین، ویتامینها و مواد معدنی مانند کلسیم و ویتامین D هستند، که برای سلامت استخوان و عملکرد عادی بدن انسان ضروریاند. اما بخش چرب لبنیات و حضور اسیدهای چرب اشباع در برخی محصولات لبنی، نگرانیهایی درباره افزایش کلسترول و اثرات بد آن بر سلامت قلب ایجاد کرده است.
تناقضهای موجود در پژوهشها
با وجود اهمیت موضوع، تحقیقات گذشته نتایج متناقضی در این زمینه ارائه دادهاند. برخی پژوهشها نشان دادهاند که مصرف لبنیات کمچرب ممکن است خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد، اما در مقابل مطالعات دیگری چنین ارتباطی را تأیید نکردهاند.
همچنین شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه لبنیات تخمیرشده مانند ماست و برخی پنیرها میتوانند اثرات محافظتی بیشتری نسبت به محصولاتی همچون شیر یا کره داشته باشند. این تناقضها، ضرورت انجام مطالعات دقیقتر را نشان میدهند تا بتوان سیاستهای غذایی معتبر تدوین کرد.
پژوهشی در مورد لبنیات و سلامت قلب در ایران
پروین میرمیران، استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به همراه تیمی از پزشکان دانشگاهی، تحقیقی را در زمینه ارتباط مصرف انواع لبنیات با بیماریهای قلبی و عروقی انجام دادهاند. این پژوهش در قالب مطالعه قند و لیپید تهران انجام شده است.
در این تحقیق، دادههای مرحله سوم مطالعه قند و لیپید تهران مورد استفاده قرار گرفت. از بین افراد شرکتکننده، ۲۶۳۵ بزرگسال که در شروع تحقیق هیچگونه بیماری قلبی و عروقی نداشتند، انتخاب شده و تا مرحله ششم مورد پیگیری قرار گرفتند. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی آنها نیز از طریق پرسشنامه معتبر "بسامد خوراک" که بیش از ۱۶۰ نوع ماده غذایی را شامل میشود، جمعآوری شد.
نتایج تحقیق
بررسیها نشان داد که طی مدت حدود ۱۰ سال مطالعه، ۶.۵ درصد از شرکتکنندگان دچار بیماریهای قلبی و عروقی شدند. اما هیچ رابطه معناداری میان مقدار مصرف لبنیات (چه پرچرب، چه کمچرب، چه تخمیرشده یا غیرتخمیری) و خطر بروز این بیماریها مشاهده نشد.
این نتیجه، توصیههای رایج مبنی بر کاهش مصرف لبنیات پرچرب به دلیل چربی اشباع را تا حدودی زیر سوال میبرد. یافتهها نشان میدهند مصرف لبنیات، صرف نظر از درصد چربی آن، به طور مستقیم باعث افزایش خطر بیماریهای قلبی و عروقی نمیشود.
چالشها و دیدگاههای جهانی
نتایج این تحقیق همچنین اهمیت توجه به توصیههای تغذیهای را نشان میدهد. تحقیقات جهانی بیانگر آن هستند که مصرف حدود ۲۰۰ گرم لبنیات در روز، عموماً نه تنها خطر بیماریهای قلبی را افزایش نمیدهد، بلکه در مواردی مانند مصرف ماست یا پنیر، حتی فوایدی نیز دارد.
اختلاف در نتایج گوناگون میتواند به عوامل متعددی مثل تفاوتهای ژنتیکی جمعیتها، روشهای فرآوری لبنیات، غنیسازی با ویتامین D یا تعریف متفاوت "پرچرب" و "کمچرب" در کشورها مرتبط باشد.
علاوه بر این، ترکیباتی مانند پروتئین وی که در لبنیات وجود دارد، ممکن است اثرات خاصی بر سلامت قلب داشته باشند. به همین دلیل، ممکن است تاکید سیاستهای تغذیهای از کاهش چربی لبنیات به سمت ارتقای کیفیت عمومی رژیم غذایی و مصرف متنوعتر مواد غذایی تغییر پیدا کند.
انتشار تحقیق در نشریه تخصصی
این پژوهش ارزشمند در نشریه معتبر "اپیدمیولوژی ایران" منتشر شده است. این مجله علمی که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن اپیدمیولوژیستهای ایران فعالیت میکند، به انتشار تحقیقات معتبر در زمینه سلامت عمومی و بیماریهای شایع میپردازد.
http://www.sanatnews.ir/News//400121
برچسب ها :
لبنیات
,
کلسیم
,
ویتامین D
,
قند
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
گفتوگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا
مذاکره وزیر نفت با مقامهای روسی در بخش انرژی
تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
ساروی مقتدرترین فرنگی کار سال جهان شد
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
۱۲ بهمن آغاز مجدد پروازها به اروپا
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
آخرين اخبار
علل افزایش قیمت طلا در بازار
باراک: آینده سوریه به توافق با اسرائیل گره خورده است
استقبال رسمی از رئیس جمهور در کاخ ریاست جمهوری قزاقستان
چالشهای جوانی جمعیت؛ از کاهش ازدواج تا سقط جنین
اعلام زمان پرتاب ماهواره ایرانی از پایگاه روسیه
۲۶ بازیکن به تیم فوتبال امید دعوت شدند
توان بالای بازارساز برای کنترل نوسانات
ارتقای سلامت روان سالمندان با فعالیت بدنی مبتنی بر اینترنت
رئیسجمهوری کدام پروژههای دولت را آنلاین رصد میکند؟
شرایط اوکراین برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری
رسانههای عبری: السیسی دیدار با نتانیاهو را نپذیرفت
۴ ایرانی محبوس در زندانهای گرجستان به ایران منتقل شدند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز