وزیر صمت: تامین خوراک صنایع پتروشیمی نقش مهمی در مزیت تولید دارد
|
وزیر صمت: تولیدکنندگان برای بازگشت ارز تا ۱۵ ماه مهلت میگیرند
|
اتابک: صنایع با کمبود برق و گاز مواجهاند؛ دو سند صنعتی ابلاغ شد
|
قطع وابستگی فولاد مبارکه به زایندهرود با انتقال آب دریا
|
اتابک: برق بخش تولید نباید قطع شود
|
عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
شنبه 29 آذر 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ردپای آنتیبیوتیکها در تخممرغ
تاريخ:سی و يکم شهريور 1404 ساعت 13:49
|
کد : 400438
|
مشاهده: 69
تخممرغ یکی از پرمصرفترین مواد غذایی در سفره مردم ایران است و ارزش تغذیهای بالایی دارد. اما پرسش مهم این است که آیا همه تخممرغهای موجود در بازار، سالم و عاری از مواد مضر برای بدن هستند؟
به گزارش ایسنا، تخممرغ منبعی غنی از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهاست که بهخاطر قیمت مناسب و قابلیت هضم بالا، نقش مهمی در تغذیه خانوادهها ایفا میکند. این ماده غذایی به دلیل کاربرد گسترده در محصولات مختلف مانند کیکها، شیرینیها، سسها و حتی فرآوردههای صنعتی، مصرف روزافزونی دارد. در بسیاری از کشورها، تخممرغ به عنوان ابزاری برای مقابله با سوءتغذیه معرفی میشود و از جایگاه ویژهای در سبد غذایی مردم برخوردار است.
با وجود این مزایا، موضوعی نگرانکننده مطرح است یعنی استفاده گسترده از آنتیبیوتیکها در صنعت دام و طیور. آنتیبیوتیکها داروهایی هستند که برای درمان عفونتهای میکروبی استفاده میشوند، اما مصرف بیرویه آنها میتواند عوارض جبرانناپذیری داشته باشد. حضور باقیماندههای آنتیبیوتیک در غذاهایی مانند تخممرغ، سلامت عمومی را تهدید میکند. این باقیماندهها میتوانند به مشکلاتی از جمله ایجاد مقاومت دارویی در میکروبها، حساسیتهای شدید، آسیب به کبد و کلیه، و حتی بروز سرطان منجر شوند. با توجه به اینکه ایران یکی از کشورهایی است که مصرف آنتیبیوتیک در آن بسیار بالاست، بررسی وجود این مواد در تخممرغ امری ضروری به شمار میرود.
در همین زمینه، علیرضا باهنر، استاد اپیدمیولوژی گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، به همراه دو همکار خود پژوهشی را انجام دادهاند. این تحقیق با هدف بررسی میزان باقیمانده آنتیبیوتیکها در تخممرغهای عرضهشده در ایران و مرور نتایج مطالعات پیشین انجام شد. پژوهشگران کوشیدند با گردآوری و تحلیل دادههای موجود، تصویری روشن از وضعیت سلامت تخممرغ در کشور ارائه دهند.
روش کار پژوهشگران مبتنی بر جستجوی گسترده در پایگاههای داده داخلی و بینالمللی بود. آنها مقالاتی را بررسی کردند که در آن میزان باقیمانده آنتیبیوتیکها در تخممرغهای ایران گزارش شده بود. اطلاعات مربوط به نوع آنتیبیوتیکها، روشهای آزمایش، سال انجام پژوهش و محل نمونهگیری جمعآوری شد و سپس با هم مقایسه گردید.
در این پژوهشها مشخص شد که خانوادههای مختلفی از آنتیبیوتیکها در تخممرغهای ایران وجود دارد. بیشترین میزان مربوط به دارویی به نام «تتراسایکلین» بود که در برخی مناطق تا صد درصد نمونهها به آن آلوده بودند. همچنین در شهر تبریز، میزان قابلتوجهی از باقیمانده داروی «کلرامفنیکل» گزارش شد.
پژوهشگران در نتیجهگیری خود تأکید کردند که حضور این دو آنتیبیوتیک در تخممرغها بیش از سایر مواد مشاهده شده و میتواند برای سلامت مصرفکنندگان نگرانکننده باشد. این نتایج هشداری جدی برای مسئولان حوزه بهداشت و دامپزشکی است تا راهکارهایی برای کنترل استفاده از این داروها در مرغداریها در نظر بگیرند.
اهمیت این یافتهها از آن جهت دوچندان است که تنها در هفت استان کشور پژوهشهایی صورت گرفته و از بسیاری از استانها هیچ گزارشی در دست نیست. بنابراین، لازم است تحقیقات گستردهتری در سراسر کشور انجام شود. همچنین استفاده از روشهای دقیقتر مانند آزمایشهای کروماتوگرافی در کنار روشهای رایج غربالگری، میتواند به شناسایی بهتر میزان آلودگیها کمک کند.
نکته مهم دیگر این است که داروهایی مانند کلرامفنیکل در بسیاری از کشورها به دلیل عوارض شدیدشان بر بدن انسان، ممنوع شدهاند. این دارو میتواند باعث بروز بیماریهای خطرناکی همچون سرطان خون شود. اما در ایران همچنان آثار آن در تخممرغ مشاهده شده است که نشاندهنده ضرورت توجه فوری به نحوه استفاده از داروهای دامی است. تتراسایکلین نیز که یکی از پرمصرفترین داروهای ضد میکروبی در جهان است، در تخممرغهای ایرانی با فراوانی بالایی دیده میشود.
این پژوهش یادآوری میکند که سلامت غذایی ارتباط مستقیمی با نحوه مدیریت دارو در صنعت دامپروری دارد. آگاهی دامداران از دوره پرهیز دارویی و رعایت دقیق آن، نقش اساسی در جلوگیری از ورود باقیماندههای دارویی به چرخه غذایی دارد. بیتوجهی به این مسئله میتواند عواقب جدی برای سلامت جامعه در پی داشته باشد.
گفتنی است نتایج این مطالعه در «مجله تخصصی اپیدمیولوژی ایران» منتشر شدهاند؛ نشریهای علمی که وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران و انجمن علمی اپیدمیولوژیستهای ایران است و به انتشار پژوهشهای معتبر در زمینه سلامت عمومی میپردازد.
http://www.sanatnews.ir/News//400438
برچسب ها :
آنتیبیوتیک
,
تخممرغ
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
گفتوگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا
مذاکره وزیر نفت با مقامهای روسی در بخش انرژی
تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
ساروی مقتدرترین فرنگی کار سال جهان شد
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
۱۲ بهمن آغاز مجدد پروازها به اروپا
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
آخرين اخبار
علل افزایش قیمت طلا در بازار
باراک: آینده سوریه به توافق با اسرائیل گره خورده است
استقبال رسمی از رئیس جمهور در کاخ ریاست جمهوری قزاقستان
چالشهای جوانی جمعیت؛ از کاهش ازدواج تا سقط جنین
اعلام زمان پرتاب ماهواره ایرانی از پایگاه روسیه
۲۶ بازیکن به تیم فوتبال امید دعوت شدند
توان بالای بازارساز برای کنترل نوسانات
ارتقای سلامت روان سالمندان با فعالیت بدنی مبتنی بر اینترنت
رئیسجمهوری کدام پروژههای دولت را آنلاین رصد میکند؟
شرایط اوکراین برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری
رسانههای عبری: السیسی دیدار با نتانیاهو را نپذیرفت
۴ ایرانی محبوس در زندانهای گرجستان به ایران منتقل شدند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز