چهارشنبه 13 خرداد 1405

خواننده «دیو و دلبر» و «علاءالدین» درگذشت

  تاريخ:سيزدهم خرداد 1405 ساعت 11:03   |     کد : 439516   |     مشاهده: 14
جمجمه یک کودک ۵ ساله متعلق به «عصر برنز» که در ازبکستان کشف شده است، یکی از قدیمی‌ترین مدارک جراحی در آسیای مرکزی معرفی شده است.

به گزارش ایسنا، جمجمه یک کودک ۴۰۰۰ ساله که در ازبکستان پیدا شده است، نشانه‌هایی از نوعی جراحی جمجمه مشهور به «Trepanation» (سوراخ‌کاری جمجمه) را دارد که آن را به یکی از قدیمی‌ترین مدارک جراحی در آسیای مرکزی و یکی از قدیمی‌ترین نمونه‌های جراحی در کل آسیا تبدیل می‌کند.

«لایوساینس» نوشت، ‌اسکلت این کودک که در حوالی سن ۵ سالگی فوت کرده بود، در ماه آوریل کشف شد. محققان در بیانیه‌ای اعلام کردند که جسد این کودک در یک گور انفرادی در کنار جسد یک کودک دیگر که در حدود ۳ سالگی فوت کرده، دفن شده بود.

طبق این بیانیه، جمجمه کودک ۵ ساله «نشانه‌های واضحی از Trepanation جمجمه دارد که با ابزارهای سنگی یا استخوانی انجام شده است. انجام این نوع جراحی در دوران باستان رایج بود. این نوع جراحی احتمالا در تلاش برای درمان بیماری‌هایی مانند صرع، میگرن یا مشکلات رفتاری انجام می‌شد. محققان خاطرنشان کردند که «مرز بین پزشکی و آیین» در آن زمان بسیار کمتر از امروز مشخص بوده است.

یک گروه تحقیقاتی از ایتالیا و ازبکستان این کشف را در منطقه «باختریای شمالی»، نزدیک مرز افغانستان انجام دادند.

http://www.sanatnews.ir/News/1/439516
Share

برچسب ها :  دیو و دلبر , علاء الدین
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است