شنبه 31 مرداد 1405

عرضه ۶۵۰ هزار واحد مسکونی در سال گذشته

  تاريخ:سی و يکم مرداد 1405 ساعت 09:42   |     کد : 451393   |     مشاهده: 18
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، حبیب‌الله طاهرخانی در مراسم اختتامیه بیست‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت ساختمان، با اشاره به عملکرد بخش مسکن و ساختمان در سال گذشته اظهار کرد: با وجود شرایط خاص اقتصادی و وقوع دو جنگ تحمیلی علیه ایران، صنعت ساختمان یکی از بخش‌های تاب‌آور اقتصاد کشور بود و در مجموع ۶۵۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی در سال ۱۴۰۴ به بازار عرضه شد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی افزود: این میزان عرضه حاصل عملکرد بخش خصوصی، نهادهای عمومی و دولت بوده است و حدود ۲۵۰ هزار واحد از این تعداد از تسهیلات بانکی استفاده کردند و حدود ۴۰۰ هزار واحد نیز بدون استفاده از تسهیلات بانکی به سرانجام رسیدند.

طاهرخانی با اشاره به وجود حدود ۳۲ میلیون واحد مسکونی در کشور، نوسازی، بهسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌های موجود را یکی از بازارهای بزرگ پیش‌روی صنعت ساختمان دانست و گفت: بخش قابل توجهی از ساختمان‌های موجود نیازمند مدرن‌سازی و به‌هنگام‌سازی هستند و این ظرفیت می‌تواند زمینه فعالیت گسترده سازندگان، شرکت‌های تخصصی و نظام مهندسی را فراهم کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد صنعت ساختمان افزود: با کاهش رشد جمعیت و کاهش نیاز به ساخت واحدهای جدید در دهه‌های آینده، فعالان این صنعت باید بخشی از ظرفیت خود را به نوسازی ساختمان‌های موجود اختصاص دهند.

**صنعتی‌سازی، راهکار کاهش هزینه و زمان ساخت**

طاهرخانی، افزایش سهم صنعتی‌سازی در ساخت‌وساز را از دیگر ضرورت‌های صنعت ساختمان عنوان کرد و گفت: صنعتی‌سازی می‌تواند سرعت ساخت را افزایش دهد، هزینه‌ها را کاهش دهد و زمینه شکل‌گیری برندهای تخصصی را فراهم کند.

وی افزود: چارچوب‌های لازم برای توسعه صنعتی‌سازی با همکاری بخش خصوصی، نهادها، سازمان‌ها و انجمن‌های تخصصی در حال فراهم شدن است و در نمایشگاه امسال نیز ظرفیت‌ها و نوآوری‌های این حوزه به نمایش گذاشته شد.

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین از تدوین طرح پیشران صنعت ساختمان خبر داد و تصریح کرد: این طرح پس از طی مراحل قانونی، با ارائه فرصت‌ها و مشوق‌های لازم و رفع محدودیت‌ها، مسیر جدیدی برای رونق و توسعه صنعت ساختمان ایجاد خواهد کرد.

**مسکن قابل استطاعت در اولویت سیاست‌گذاری**

طاهرخانی، تأمین مسکن قابل استطاعت را یکی دیگر از محورهای اصلی سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد و گفت: صرف افزایش حجم ساخت‌وساز نتوانسته مشکل دسترسی اقشار کم‌درآمد، متوسط و کارگری به مسکن را برطرف کند.

وی افزود: حمایت‌های تسهیلاتی و تأمین زمین از جمله سیاست‌های اصلی دولت برای تسهیل دسترسی مردم به مسکن است و در همین چارچوب، ساخت ۹۴ هزار واحد مسکن کارگران آغاز شده و زمین لازم برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد دیگر نیز تأمین شده است.

**تأکید بر نوسازی بافت‌های فرسوده**

معاون وزیر راه و شهرسازی، نوسازی بافت‌های فرسوده شهری را از دیگر اولویت‌های این وزارتخانه دانست و گفت: توسعه شهرهای جدید به دلیل هزینه بالای تأمین زیرساخت و ایجاد هویت شهری، هزینه‌بر است؛ بنابراین استفاده از ظرفیت بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و قدیمی شهری باید در اولویت قرار گیرد.

**کاهش تقاضا برای واحدهای لوکس و بزرگ‌متراژ**

طاهرخانی با اشاره به تغییر الگوی تقاضا در بازار مسکن افزود: عمده تقاضای فعلی بازار مسکن به واحدهای کمتر از ۸۰ مترمربع اختصاص دارد و با توجه به اهمیت گردش سرمایه برای سازندگان، ورود به حوزه ساخت واحدهای بزرگ‌متراژ و لوکس، ریسک بالایی دارد.

**لزوم توجه به مصرف انرژی در ساختمان‌های آینده**

معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی همچنین به ضرورت بهینه‌سازی مصرف انرژی در ساختمان‌ها اشاره کرد و گفت: ساختمان‌هایی که در سال‌های آینده معیارهای صرفه‌جویی و بهره‌وری انرژی را رعایت کنند، از اقبال بیشتری در بازار برخوردار خواهند بود.

طاهرخانی تأکید کرد: روند فعلی مصرف انرژی پایدار نیست و صنعت ساختمان باید هرچه سریع‌تر خود را با الزامات جدید در حوزه بهره‌وری انرژی تطبیق دهد.

**اجاره‌داری حرفه‌ای؛ رویکرد جدید برای تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد**

وی مسکن استیجاری و اجاره‌داری حرفه‌ای را از رویکردهای جدید وزارت راه و شهرسازی برای تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد عنوان کرد و گفت: سیاست مالک‌کردن همه خانوارها، به‌ویژه در کلان‌شهرها، به دلیل افزایش شدید هزینه زمین و محدودیت دسترسی اقشار متوسط و کم‌درآمد با چالش‌هایی مواجه است.

طاهرخانی در پایان با اشاره به نقش نمایشگاه‌های تخصصی در انتقال دیدگاه‌های بخش خصوصی به سیاست‌گذاران گفت: برگزاری نشست‌ها و پنل‌های علمی در کنار نمایشگاه صنعت ساختمان می‌تواند بخشی از خلأهای علمی حوزه برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن را شناسایی و زمینه اصلاح سیاست‌ها را فراهم کند.

http://www.sanatnews.ir/News/1/451393
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است