شنبه 21 شهريور 1405

پل آسیب‌دیده آزادراه تبریز ـ زنجان تا دو هفته دیگر زیربار ترافیک می‌رود

  تاريخ:بيست و يکم شهريور 1405 ساعت 16:00   |     کد : 451902   |     مشاهده: 10
عبدالحسین علی‌اکبری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پل بیات در کیلومتر ۱۰۰ آزادراه تبریز-زنجان واقع شده و در هجدهم فروردین‌ماه سال جاری بر اثر اصابت موشک‌های صهیونیستی-آمریکایی دچار آسیب جدی شد.

وی افزود: در پی این حادثه، دو دهانه میانی پل تخریب و ستون‌های سازه نیز به‌شدت آسیب دیدند که بلافاصله پس از وقوع حادثه، عملیات مدیریت بحران و اقدامات اجرایی برای بازگرداندن مسیر به شرایط عادی آغاز شد.

وی با اشاره به ضرورت حفظ جریان تردد در این محور ترانزیتی، گفت: پیش از آغاز عملیات بازسازی پل، حدود دو کیلومتر راه انحرافی در قسمت جنوبی پل احداث و ترافیک عبوری به این مسیر هدایت شد تا جریان تردد در آزادراه با اختلال جدی مواجه نشود.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی مطرح کرد: همزمان، اقدامات کارشناسی توسط مهندسان مشاور و کارشناسان استان آغاز شد و مراحل شناسایی میزان آسیب، تخریب قطعات آسیب‌دیده و آماده‌سازی سازه با استفاده از تجهیزات و ماشین‌آلات مورد نیاز انجام گرفت.

وی با بیان اینکه پیمانکار پروژه نیز در کوتاه‌ترین زمان تعیین شد، اذعان کرد: قراردادی به مبلغ حدود ۱۱۰ میلیارد تومان با یکی از شرکت‌های توانمند استان منعقد شد و پس از آماده‌سازی طرح اجرایی توسط مهندسان مشاور، عملیات بازسازی پل آغاز شد.

وی با اشاره به پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه، گفت: حدود چهار ماه از آغاز عملیات اجرایی می‌گذرد و اکنون مراحل نهایی بتن‌ریزی در حال انجام است. حداکثر یک هفته پس از اتمام بتن‌ریزی نیز جزئیات باقی‌مانده پروژه از جمله نصب هندریل‌ها، اجرای ایزولاسیون پل و سایر اقدامات اجرایی تکمیل خواهد شد و پل آماده بهره‌برداری می‌شود.

علی‌اکبری با اشاره به حجم عملیات انجام‌شده در فرآیند بازسازی پل بیات، بیان کرد: در این پروژه ۶۰۰ مترمکعب عملیات پیکنی، ۳۳ تن آرماتوربندی دقیق، نصب ۳۰ تیر ورق اصلاح‌شده با وزن کلی ۲۸۰ تن و در نهایت ۲۵۷ مترمکعب بتن‌ریزی مسلح برای احیای کامل ستون‌ها و عرشه انجام شده است.

وی ادامه داد: همزمان با عملیات خاکریزی و احداث مسیر انحرافی، برای هدایت آب رودخانه قره‌قو نیز ۲۴ لوله مسطح دو متری نصب شد و با توجه به شرایط محیطی، تداوم آبکشی به صورت شبانه‌روزی برای حفظ تراز عملیاتی پروژه انجام گرفت.

وی تأکید کرد: مجموعه اقدامات انجام‌شده در پل بیات شامل ایمن‌سازی، تخریب دقیق قطعات آسیب‌دیده، ترمیم آرماتورها، نصب تیرهای فلزی و اجرای عملیات نهایی آسفالت بوده که تمامی این مراحل در مدت حدود چهار ماه به پایان رسیده است.

مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به زمان پیش‌بینی‌شده اولیه برای اجرای پروژه، گفت: مدت زمان برآوردشده برای بازسازی پل بیات ۱۷ ماه بود، اما با مدیریت فشرده، بسیج امکانات و فعالیت شبانه‌روزی، عملیات اجرایی در مدت حدود چهار ماه به مراحل پایانی رسیده است.

وی با قدردانی از تلاش مهندسان سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، کارشناسان اداره‌کل و بخش خصوصی استان، یادآوری کرد: این پروژه به دست متخصصان و کارشناسان بومی استان اجرا شده و مراحل طراحی و اجرای آن نیز توسط نیروهای توانمند استان به پیش رفته است.

وی اضافه کرد: تکمیل این پروژه در چنین مدت کوتاهی، علاوه بر بازگرداندن یکی از مسیرهای مهم ترانزیتی شمال‌غرب کشور به مدار تردد، نشان‌دهنده توانمندی متخصصان استان و کشور در حوزه فنی و مهندسی است و می‌تواند به عنوان یکی از نمونه‌های شاخص و کم‌نظیر مهندسی در بازسازی یک سازه آسیب‌دیده مورد توجه قرار گیرد.

علی‌اکبری در پایان گفت: پل بیات با تکمیل مراحل باقی‌مانده، آماده بهره‌برداری خواهد شد و مسیر تردد در این محور بار دیگر برقرار می‌شود. این پروژه اکنون به نمادی از توان مهندسی، مدیریت بحران و ظرفیت اجرایی متخصصان بومی تبدیل شده است.

http://www.sanatnews.ir/News/1/451902
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است