وزیر صنعت: جهش ۱۰ میلیارد دلاری مبادلات ایران و آفریقا در راه است
|
لزوم رفع موانع ساختاری و تسریع در اجرای توافقهای ایران و روسیه
|
دیدار رئیس اتاق بازرگانی ازبکستان و هیات تجاری با وزیر صمت در تهران
|
زمین بدون زیرساخت تحویل نمیدهیم؛ حتی اگر از ما انتقاد شود
|
بهره برداری از نخستین طرح تولید «مونازیت» در ایران و غرب آسیا
|
پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
پنج شنبه 11 ارديبهشت 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
شرکتی که تراشههای خود را در مغز بیش از ۳۰ نفر کاشته است!
تاريخ:دوازدهم ارديبهشت 1402 ساعت 13:39
|
کد : 276086
|
مشاهده: 382
به نظر میرسد که کاشت تراشه در مغز، یک موضوع علمی-تخیلی باشد اما یک شرکت واقع در ایالت یوتا، تراشههایی را در مغز دهها بیمار کاشته است.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، شرکت «بلکراک نوروتک»(Blackrock Neurotech) مستقر در شهر سالت لیک سیتی، آرزوی بزرگ درمان فلج فیزیکی، نابینایی، ناشنوایی و افسردگی را در سر دارد.
تراشه این شرکت، «نوروپورت اری»(NeuroPort Array) نام دارد. این شرکت به کاربر خود امکان میدهد تا بازوهای رباتیک و صندلی چرخدار را کنترل کند، بازیهای ویدیویی را انجام دهد و حتی حسها را بفهمد.
تراشه با استفاده از حدود ۱۰۰ میکروسوزن متصل به مغز و خواندن سیگنالهای الکتریکی تولیدشده توسط افکار دیگران کار میکند. به گفته شرکت بلکراک نوروتک، بیش از ۳۰ نفر تاکنون تراشه نوروپورت اری را دریافت کردهاند.
این دستگاه نخستین بار در سال ۲۰۰۴ در انسان کاشته شد. مدیران شرکت امیدوارند به زودی آن را به بازار عرضه کنند و در سال ۲۰۲۱ اعلام کردند که سال آینده را مد نظر قرار دادهاند.
«ایلان ماسک»(Elon Musk)، غول فناوری نیز طرحهای مشابهی را با تراشه «نورالینک»(Neuralink) آغاز کرده و امیدوار است که دستگاه کاشتنی او بتواند به گروههای مشابه کمک کند. قانونگذاران در اوایل سال جاری از برنامههای اولیه ماسک جلوگیری به عمل آوردند و پیشنهاد آزمایش کاشت تراشه در انسان را رد کردند.
«مارکوس گرهارت»(Marcus Gerhardt)، یکی از بنیانگذاران بلکراک نوروتک در مصاحبه با دیلیمیل گفت: ما تنها شرکتی هستیم که ایمپلنتهای واسط مغز و رایانه را در انسان به کار میگیریم.
فناوری بلکراک نوروتک از یک ریزتراشه قابل کاشت استفاده میکند که دارای ۹۶ آرایه است. این آرایهها تراشههای مغزی سوزنیشکل کوچکی هستند که میتوانند سیگنالهای الکتریکی را بخوانند و تحریک کنند. این تراشه را میتوان در هر نقطه از سطح مغز قرار داد و چندین تراشه را روی مغز یک شخص اعمال کرد.
شرکتی که تراشههای خود را در مغز بیش از ۳۰ نفر کاشته است!
تراشه پس از کاشته شدن، سیگنالهای الکتریکی تولیدشده توسط افکار کاربر را تشخیص میدهد. نرمافزار یادگیری ماشینی، این سیگنالها را به صورت دستورات دیجیتالی مانند حرکات مکاننما رمزگشایی میکند که میتوان از آن برای کنترل پروتزها و تجهیزات رایانهای استفاده کرد.
بلکراک نوروتک اکنون به دنبال تاییدیه «سازمان غذا و داروی آمریکا»(FDA) برای دستگاههایی است که با هدف استفاده در بیرون آزمایشگاه ساخته شدهاند تا در خانه توسط افراد مبتلا به فلج اندام استفاده شوند.
گرهارت گفت: هدف این وسیله پزشکی، افزایش دادن استقلال، تحرک و در نهایت کیفیت زندگی افراد مبتلا به فلج اندام است. هنگامی که نمونههای خانگی واسط مغز و رایانه در دسترس قرار بگیرند، به این افراد کمک میکنند تا زندگی جدیدی را بسازند که ممکن است پس از ناتوانی آنها غیرممکن به نظر برسد. ما باور داریم که شاهد بازگشت افراد مبتلا به فلج اندام به کار، به دست آوردن استقلال بیشتر و تعامل داشتن با جهان به روشهای جدید خواهیم بود. چشمانداز بلندمدت ما این است که تراشهها به همان راحتی در دسترس افراد مبتلا به فلج اندام قرار بگیرند که ضربانسازها در اختیار افراد مبتلا به مشکلات قلبی هستند.
این شرکت در حال توسعه رابطهای مغز و رایانه برای بازیابی شنوایی و بینایی است. گرهارت ادامه داد: با ادامه پیشرفت فناوری، ما شاهد ظهور واسطهای مغز و رایانه با نشانههایی برای بهبود حافظه و درمان بیماریهای سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی خواهیم بود.
این تراشه که در مجموع برای مدت ۸۰ سال در مغز داوطلبان کاشته شده، تاکنون با هیچ گزارشی مبنی بر عوارض جانبی جدی همراه نبوده است. با وجود این، تراشه مشکلاتی نیز دارد. آرایههای روی تراشه به مرور زمان به آرامی شکسته میشوند و بدین ترتیب، کیفیت سیگنال آن پس از حدود دو سال کاهش مییابد. تراشه معمولا پس از حدود پنج سال باید برداشته شود و برای بیرون آوردن و تعویض کردن آن به جراحی دیگری نیاز است.
گرهارت معتقد است که این فناوری را میتوان در آینده نزدیک برای مقابله با مشکلات گوناگونی، از بازگرداندن خاطرات از دست رفته گرفته تا اختلال اضطراب پس از سانحه و افسردگی مورد استفاده قرار داد. دادههای تراشه میتوانند به داشتن درک جدیدی از بیماریهایی مانند افسردگی و نحوه تشخیص و درمان آنها کمک کنند.
در بلندمدت میتوان از این فناوری برای بازیابی خاطرات از دست رفته استفاده کرد. گرهارت گفت: حافظه یک پدیده پیچیده است اما فناوریهای پیشرفته واسطهای مغز و رایانه قابل کاشت میتوانند از تحریک الکتریکی هدفمند نورونها و مدارهای مغز برای کمک کردن به بازیابی برخی از عملکردهای مرتبط با شکلگیری و بازیابی حافظه استفاده کنند. این امکان وجود دارد که فناوری واسط مغز و رایانه بتواند الگوهای مرتبط با خاطرات ویژه را نیز ثبت کند و در صورت نیاز به بازسازی آنها بپردازد.
http://www.sanatnews.ir/News//276086
برچسب ها :
تراشه
,
علم
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
۶۳ تا ۷۵ درصد بیماریهای روانی تا ۲۵ سالگی رخ میدهد
شرکت ایدکوپرس به عنوان واحد تولیدی نمونه استان البرز انتخاب شد
پاکستان پهپاد هند را در مرز کشمیر سرنگون کرد
السودانی به ایران تسلیت گفت
استخدام ۲۰ هزار سرایدار و ۳۰ هزار معلم
ابراز نگرانی سخنگوی گوترش نسبت به اوضاع غزه، لبنان و یمن
ابراز تاسف سازمان عفو بینالملل نسبت به وضعیت غزه
مهلت ۱۱ روزه بانک مرکزی به فعالان رمزارز
نظام نمرهدهی باید حذف شود
حضور کانون با ۱۲۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه
مدیران موظف به فراهم کردن زمینه پیشرفت زنان هستند
پیام تسلیت دبیرکل اوپک به وزیر نفت در پی حادثه بندرعباس
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز