يک شنبه 4 خرداد 1404

جشن‌های غدیر باید مردمی باشد

  تاريخ:چهارم خرداد 1404 ساعت 15:56   |     کد : 303503   |     مشاهده: 18
دومین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت، با اشاره به اهمیت تبیین و گسترش معارف نهج‌البلاغه در سطح بین المللی برگزار و ویژه‌ برنامه دستگاه‌های مختلف برای این ایام عید غدیر تشریح شد.

به گزارش ایسنا، آیت الله سید جمال الدین دین پرور- امروز یکشنبه (۴ خرداد) در دومین جلسه ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت و عید بزرگ غدیر که با حضور جمعی از نمایندگان و دستگاه‌ها؛ نهادها و سازمان‌های عضو در دفتر شورای هماهنگی دفتر تبلیغات اسلامی برگزار شد با اشاره به اینکه مسأله دهه امامت و ولایت و غدیر از مسایل مهم تاریخ اسلام است و در ارتباط با جهان اسلام و همه زمان‌ها به ویژه زمان ما یعنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی غدیر تحقق یافته و مسوولیت‌ها را افزون کرده است، اظهار کرد: مسأله غدیر صرفا مسأله تاریخی نیست یا اینکه فقط مراسم جشنی برگزار شود، بلکه یک حرکت تاریخی عظیم در رابطه با جهان اسلام به شمار می‌آید.

وی گفت: مسأله غدیر و ولایت امیرالمومنین(ع) صرفا مربوط به جهان اسلام نیست که مربوط به بشریت است، ‌ همانطور که پیامبر (ص) مبعوث به کل بودند امیرالمومنین (ع) هم در چنین شرایطی بودند آن هم با آن سرمایه معنوی که از پیامبر(ع) به ایشان منتقل شد و جریان غدیر باید در طول زمان تداوم می یافت که متاسفانه با خلفای اموی و بنی عباس و پادشاهانی که ضد این حرکت بودند نشد تا انقلاب اسلامی که شرایط را دگرگون کرد و منجر به تحقق و تبلور غدیر شد و امروز دنیا در پرتو غدیر ثانی توانسته خبرساز دنیا باشد کسی می‌تواند در مقابل ظلم امویها و عباسی ها قدم علم کند و دنیا را تحت تاثیر قرار دهد دنیا به اینجا رسیده که دارد آن حکومت علوی زنده می‌شود.

دبیر ستاد بزرگداشت دهه امامت و ولایت ادامه داد: اگر این حکومت زنده شود همه باید تسلیم شوند و هویت و عمر خود را از دست بدهند لذا با دشمنی خاصی رو به رو هستیم و داروی این درد مسأله غدیر است و اینکه نقش غدیر در جامعه ما انقلاب ماست و کسی که می‌تواند این نقش را رهبری کند مقام معظم رهبری است که اینگونه مقتدرانه با دنیا صحبت می‌کند و مقابل ابرقدرت‌ها می‌ایستد و اهداف غدیر را بیان می‌کنند و ما هستیم که باید این پیام را جدی بگیریم و بدانیم که امروز مقابله با غدیر از سوی اسراییل و آمریکا است. تشکیلات بی خاصیت سازمان ملل در پرتو غدیر به زانو در می‌آید. یشنهاد میکنم در شرایط حاضر که اسراییل غزه را آتش باران می‌کند و سازمان ملل بی‌تفاوت است، نامه‌ای تهیه شود با تاکید بر نهج‌البلاغه و سخنان امیرالمومنین علی(ع) و به این سازمان ارایه شود.

در ادامه حسین ظریف‌منش- دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت دهه امامت و ولایت- نیز طی سخنانی اظهار کرد: تعامل دستگاه‌ها حرکت وسیعی را در این دهه رقم خواهد زد؛ دیدگاه من این است که هدف ما از برگزاری این دهه؛ در وهله نخست گرامیداشت این ایام است چراکه غدیر نقطه عطف تاریخ اسلام است و از سوی دیگر غدیر بحث معرفت افزایی و فرهنگ سازی را به دنبال دارد.

وی با تاکید بر اینکه برگزاری برنامه‌ها و سلسله فعالیت‌های دهه امامت و ولایت باید منجر به شکل گیری یک جریان فکری عظیم شود، افزود: اعتقاد ما این است که غدیر حقیقت جاری در صحنه زندگی فردی و اجتماعی است لذا ایجاد جریان فکری مستلزم کار و فعالیت همه دستگاه‌ها است در نتیجه برای رسیدن به این هدف باید شاهد بسط برنامه‌ها در موضوع غدیر باشیم.

ظریف منش در ادامه بیان کرد: مساله دیگر تأکید برخی بزرگان نسبت به مردمی سازی جشن غدیر است و اینکه دستگاه ها نقش هدایت‌کننده داشته باشند؛ این شعار که «هر خانه، یک اطعام» طرح اثرگذاری بوده و است، مساله دیگر اینکه می توانیم از ظرفیت مساجد برای معرفی غدیر به کودکان هفت تا ۱۰ ساله بهره مند شویم و بچه ها را به مسجد بیاوریم و مفهوم غدیر را برایشان تبیین کنیم، به بیان دیگر علاوه بر حضور آنها در جشن ها بتوانیم محبت به حضرت امیر (ع) و غدیر را برایشان بازگو کنیم. بحث دیگر جشن توام با معرفت است؛ برخی استان ها در برنامه‌های خود چند روحانی را برای ارایه مباحث دارند، همچنین طرحی تحت عنوان «کوچه‌های علوی» را پیش بینی کرده‌ایم.

در ادامه علیرضا معاف- معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی- طی سخنرانی اظهار کرد: ناظر بر بیانات و دستورات رهبری در سال جاری نسبت به آموزش و ترویج نهج البلاغه و پای کار آمدن فعالان فرهنگی؛ طراحی‌های محتوایی در ستاد مورد توجه قرار گرفت و در این راستا سه شعار شامل پای درس نهج البلاغه؛ در سایه سار نهج‌البلاغه و در محضر نهج‌البلاغه به عنوان شعارهای پیشنهادی دهه امامت و ولایت در نظر گرفته شد که البته هنوز به نتیجه نهایی نرسیدیم. نهج البلاغه در همه عرصه‌ها برای ما سند و متن تام و تمامی است که باید به آن توجه کنیم؛ چه متنی از نامه ۵۳ نهج‌البلاغه در حوزه حکومت بهتر؟ از سوی دیگر نهج البلاغه در عرصه های دیگر از جمله در وزارت آموزش و پرورش و همچنین در سایر مباحث حاکمیتی بسیار درس آموز است؛ حضرت امیر (ع) با اشراف اهل اتلاف و افراط برخورد می‌کرد. شعار سال را می‌توان با مباحث نهج‌البلاغه جلو برد، با مراجعه به نهج‌البلاغه و زانو زدن در محضر این کتاب شریف و ممتاز می‌توانیم این محتواها را بین مردم و جامعه دانشگاهی و حوزوی ببریم؛ از سوی دیگر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز تلاش فراوانی کرد که با تکیه بر مسجد ایام غدیر را گرامی بدارد.

در ادامه حجت‌الاسلام احمد سالک-رییس هیات مدیره موسسه نور نهج البلاغه- با بیان اینکه موسسه «نور نهج‌البلاغه» در سال ۱۳۹۳ در استان اصفهان راه‌اندازی شد، گفت: از آن سال تا به امروز سند و اساسنامه موسسه تنظیم و تصویب شده و تاکنون فعالیت‌های مختلفی به مرحله اجرا درآمده است؛ با آماری که تهیه کردیم ۲ درصد از مردم عادی و ۵ درصد از نخبگان با نهج البلاغه آشنا هستند.

رییس هیات مدیره موسسه نور نهج البلاغه ادامه داد: ما در چند عرصه به مسائل مربوط به نهج البلاغه ورود کردیم؛ نخست با توجه به اینکه دولت مصوبه ای را برای کارمندان خود نسبت به فراگیری مسایل دینی دارد؛ لذا ما از این مصوبه استفاده کردیم و در تمامی ادارات استان به تناسب تخصص نیروها دوره های آموزشی نهج البلاغه برگزار کردیم؛ همچنین ۶ دوره آموزشی تربیت مربی نهج البلاغه در دستور کار داشتیم که برگزار شد. همچنین به آموزش و پرورش وارد شدیم و قرارگاه نهج‌البلاغه و غدیر را در این وزارتخانه احیا کردیم؛ امسال ۴۰ حدیث را با داستان و اشعار تهیه و تدوین کردیم و در یک روز ۳۰۰ هزار دانش آموز در این مسابقه شرکت کردند و ۹ هزار نفر چهل حدیث را حفظ کردند، روز مباهله روز اهدای جوایز بین این ۹ هزار نفر خواهد بود.

حجت الاسلام سالک گفت: از سوی دیگر سه کنگره برگزار کردیم از جمله کنگره «انسان در تراز نهج‌البلاغه» که از کشورهای مختلف نیز در آن حضور داشتند و مقالات متعددی دریافت شد؛ کنگره دوم در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در ارتباط با سلامت از نگاه امیرالمومنین علی (ع) و سومین کنگره در تیرماه سال ۱۴۰۳ در مرکز اجلاس اصفهان با حضور ۲۱۰۰ نفر از ۵۰ کشور دنیا برگزار و در آن بیش از ۵۰۰ مقاله داوری شد و ما عنوان این کنگره را «نهج البلاغه و زیست شرافتمندانه» گذاشتیم که کار بزرگی بود. همچنین موسسه نور نهج البلاغه در حوزه هوش مصنوعی نیز در ۱۷ محور فعالیت خود را آغاز کرده است و کتاب های بسیاری را بارگذاری کردیم، متاسفانه میزان مطالب شیعه در مورد غدیر به اندازه دیگران نیست اما این حرکت با هوش مصنوعی کار ما را سرعت داد؛ البته از سوی دیگر کنگره چهارمی هم داریم و قرار است ۲۱ آبان سال جاری تحت‌عنوان «نهج‌البلاغه، حکمرانی علوی» برگزار شود که برای این کنگره کمیته علمی با حضور ۵۰ نفر از اساتید و پژوهشگران تشکیل شده است.

در ادامه مجید صمدیان- مدیرعامل بنیاد سادات- هم طی سخنانی اظهار کرد: ما در تلاش برای شبکه سازی سادات هستیم؛ در مورد موضوع غدیر همواره خدمت سادات می‌رسیدیم و ‌در این زمینه اجتماعاتی در سراسر کشور هم داشتیم که خدمت سادات و علمای سادات برسند؛ همچنین اهتمام داریم که اجتماع سادات را داشته باشیم.

در ادامه حجت‌الاسلام مهدی حسین‌زاده-مدیر روابط عمومی و تبلیغات حرم حضرت معصومه (س) - با اشاره به اینکه در راستای آمادگی برای برگزاری هرچه بهتر دهه امامت و ولایت جلساتی را با خطبای کشور برگزار کرده ایم، گفت: از سوی دیگر قرار است محافل و جشن های مختلفی در حرم بانوی کرامت(س) برگزار شود؛ از مجالس عمومی تا مراسم ویژه کودکان و نوجوانان که از شاخص‌ترین آنها می توان به اجتماع بین‌المللی فرزندان غدیر با حضور بانوان ۱۲۰ کشور جهان در حرم کریمه اهل‌بیت (ع) اشاره کرد.

مدیر روابط عمومی و تبلیغات حرم حضرت معصومه (س) ادامه داد: برپایی مواکب در این ایام از دیگر برنامه ها خواهد بود؛ همچنین تولیدات فضای مجازی از جمله فعالیت های رسانه‌ای آستان مقدس کریمه اهل بیت(ع) است؛ از سوی دیگر اجتماع بزرگی را در قالب شادی‌پیمایی از حرم تا حرم به سمت مسجد جمکران در شب عید غدیر با همراهی تشکل ها و میزبانی پایگاه‌های بسیج و همراهی کانون های فرهنگی هنری مساجد خواهیم داشت.

در ادامه حسین دیوسالار-معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی- در مورد برنامه‌ها و فعالیت‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: بزرگداشت مناسبت های مذهبی از وظایف ذاتی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی‌های فرهنگی است به ویژه عید غدیر و در نتیجه تلاش ما این است که با داشته های خود در خارج از کشور اعم از شیعیان و البته کسانی که همراهان ما تلقی می شوند، بتوانیم برنامه های مختلفی را ویژه این ایام داشته باشیم.

معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: ما علاوه بر هماهنگی خوبی که با وزارت امور خارجه، مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی داشتیم، با توجه به مطالبه گری که می شود تلاش کردیم تا به دنبال یک کار تحولی در حوزه ترجمه و ترویج باشیم و در این راستا نهج البلاغه را به زبان های مختلف ترجمه و چاپ کرده‌ایم. همچنین رایزنی های فرهنگی به مناسبت دهه امامت و ولایت نشست های تخصصی و دانشگاهی خواهند داشت و به ویژه با موضوه حکمرانی از نگاه نهج البلاغه و امیرالمومنین(ع) نشست برگزار می کنند و علاوه بر این در سطح فضای مجازی نیز تولید محتوا داریم که به زبان های دیگر انجام می شود؛ همچنین جشن‌های ویژه ایرانیان در خارج از کشور نیز در دستور کار است؛ البته ما با توجه به جریان فرهنگی و بومی هر کشور و حمایت های مردمی نیز این فعالیت ها را در دستور کار داریم.

در بخش دیگری از این نشست فاطمه سادات کتابچی - مشاور اجرایی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده- طی سخنانی اظهار کرد: این معاونت بر اساس حیثیت ذاتی خود؛ معمولا در طول سال چند رویداد اصلی را در دستور کار دارد؛ نخست جشن ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن؛ دومین مناسبت روز ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر؛ سوم روز خانواده که مصادف با روز مباهله است؛ ما در این ایام دستورالعمل‌ها را به استان‌ها ابلاغ می‌کنیم و از جمله به مناسبت روز ملی خانواده نیز دستورالعمل ابلاغ و ذیل آن گرامیداشت عیدغدیر نیز مدنظر قرار گرفت؛ همچنین در تلاش هستیم تا با برگزاری جلساتی برای هماهنگی بین دستگاهی با حضور مشاور امور بانوان دستگاه ها، فعالیت های گسترده ای را در راستای تعظیم شعائر علوی داشته باشیم.

http://www.sanatnews.ir/News/1/303503
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است