چهارشنبه 7 خرداد 1404

حضور شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های جهانی صندوق اوپک

  تاريخ:ششم خرداد 1404 ساعت 15:54   |     کد : 303669   |     مشاهده: 33
مدیرکل دفتر وام‌ها، مجامع و مؤسسات بین‌المللی سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران گفت: برگزاری این کارگاه آموزشی گامی مؤثر برای حضور شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی ایرانی توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی است.

به گزارش ایسنا، حسین کشیری در آیین افتتاح کارگاه آموزشی صندوق اوپک در تهران اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در مجامع بین‌المللی مختلفی به‌ویژه در مجامع مهم اقتصادی حضور دارد و با دارابودن سهام سرمایه‌ای بسیاری که در مجموعه‌های اقتصادی از گذشته تا به امروز توسط کشور سرمایه گذاشته شده نقش مهمی به‌عنوان عضو هیأت عامل در این مجامع مانند صندوق اوپک، بانک توسعه اسلامی، بانک جهانی، بانک زیرساخت آسیا و سایر مجامع بین‌المللی ایفا می‌کند.

وی ادامه داد: بر اساس اساس‌نامه‌های این مجامع بین‌المللی، شیوه‌های استفاده از منابع مالی و اقتصادی این مجامع به طرق مختلفی است که یکی از آن، اجرای این کارگاه آموزشی است. صندوق اوپک در نیم‌قرن پیش تشکیل شد و اعضای عضو این صندوق تصمیم گرفتند تا از منافع مالی و اقتصادی این صندوق استفاده نکنند و آن را به‌عنوان یک ارزش در نظر گرفتند تا به کشورهای درحال‌توسعه و کشورهای غیرنفتی کمک‌های توسعه‌ای را انجام بدهند که هر ۱۲ کشور این منشور و ارزش را پذیرفتند.

وی با بیان اینکه باتوجه‌به بی‌بهره بودن ایران از مجموعه منافع مالی در مجامع بین‌المللی، تلاش‌هایی در وزارت اقتصاد صورت گرفت تا بتوان از منافع دیگر این صندوق استفاده شود، تصریح کرد: از مهم‌ترین این منافع حضور در عرصه‌های خدمات فنی و مهندسی و پروژه‌های این صندوق است که بر اساس آمار، سال ۲۰۲۴ حدود سه میلیارد دلار در بخش زیرساختی، در حدود ۶۰ کشور و در قالب ۷۰ پروژه توسط این صندوق در اقصی‌نقاط دنیا تصویب و به مرحله اجرا گذاشته شد و این رکوردی است که مجموعه اقتصادی کوچک اما مهم در دنیا توانسته در افق خود به موفقیت برساند.

کشیری اضافه کرد: تصمیم بر این شد تا با کمک صندوق اوپک، وزارت امور اقتصادی و دارایی و اتاق بازرگانی، مجدد مسیرهای دسترسی شرکت‌های خوب ایران به این موضوع مورد بررسی و تطبیق بیشتری قرار بگیرد و چالش‌ها و موانع احتمالی برای رسیدن به این هدف برطرف شود و در سال آینده میلادی از این منافع و این نوع خدمات شرکت‌های صاحب‌سبک و دانش فنی بهره لازم را به صندوق بدهیم و این کارگاه آموزشی اولین اقدامی است که در این مسیر گام برداشته شده است.

وی در پایان گفت: اگرچه میلیاردها دلار سرمایه کشور در مجامع بین‌المللی به‌عنوان سهام‌دار ارشد صندوق اوپک، بانک توسعه اسلامی، بانک توسعه زیرساخت آسیا به دلیل مسائل تحریمی در بایکوت قرار گرفته و نمی‌توانیم در حوزه تسهیلات فعال باشیم اما از منافع حضور در مجامع بین‌المللی به نفع حوزه‌های دیگر کشور استفاده لازم را ببریم.

http://www.sanatnews.ir/News/1/303669
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است