پنج شنبه 19 تير 1404

تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بین‌الملل و تهدید ثبات جهانی است

تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بین‌الملل و تهدید ثبات جهانی است
  تاريخ:هجدهم تير 1404 ساعت 20:21   |     کد : 315677   |     مشاهده: 39
به گزارش صنعت نیوز، وزیر نفت با تأکید بر اینکه تجاوز به کشورهای تولیدکننده انرژی، نقض قوانین بین‌الملل و تهدید ثبات جهانی است، گفت: صنعت انرژی و به‌ویژه نفت، در جهان به‌هم‌پیوسته و در حال توسعه امروز، برای ایفای نقش خود در ارتقای رفاه ملی، منطقه‌ای و جهانی، نیازمند صلح و ثبات است.
به گزارش صنعت نیوز، وزیر نفت با تأکید بر اینکه تجاوز به کشورهای تولیدکننده انرژی، نقض قوانین بین‌الملل و تهدید ثبات جهانی است، گفت: صنعت انرژی و به‌ویژه نفت، در جهان به‌هم‌پیوسته و در حال توسعه امروز، برای ایفای نقش خود در ارتقای رفاه ملی، منطقه‌ای و جهانی، نیازمند صلح و ثبات است.
محسن پاک‌نژاد امروز در پیامی ویدئویی به آیین افتتاحیه نهمین سمینار بین‌المللی اوپک با بیان اینکه متأسفانه به‌دلیل شرایط نامطلوب کنونی، امکان حضور فیزیکی در جمع شما را نداشتم و ناگزیر از این طریق با شما سخن می‌گویم، تأکید کرد: این سمینار مهم که با شعار «ترسیم مسیرها با همدیگر: آینده انرژی جهانی» برگزار می‌شود، در پی پرداختن به چالش‌های جدی است که مسیر جهانی به سوی آینده‌ای امن در حوزه انرژی را تهدید می‌کند.
وی ادامه داد: آنچه برای ما اهمیت بیشتری دارد، وضعیت خاورمیانه است؛ منطقه‌ای که مهد دیرپای انرژی جهان به‌شمار می‌رود و اکنون با تهدیدهای فوری ناشی از جنگ‌طلبی آشکار و عریان رژیم صهیونیستی و آمریکا روبه‌رو شده است.
وزیر نفت افزود: با توجه به زمان محدود این نشست و با عنایت به اینکه حضار گرانقدر از ابعاد انسانی و مادی خسارات وارده به‌خوبی آگاه هستند، وارد جزئیات منطق خیانت‌بار، اهداف و روند تهاجم نظامی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی نمی‌شوم. در این تجاوز بیش از ۵ هزار مجروح و حدود (بیش از) یک هزار شهید شدند که در میان آنها تعداد زیادی از زنان و کودکان بی‌گناه، همچنین استادان دانشگاه در حوزه انرژی و خانواده‌هایشان حضور دارند.
نقض آشکار حقوق بین‌الملل در تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به ایران
پاک‌نژاد گفت: این تجاوز نظامی وحشیانه علیه تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران که یکی از تأمین‌کنندگان اصلی و دیرپای انرژی جهان است، نقض آشکار حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد محسوب می‌شود، آن هم در شرایطی که مذاکرات دیپلماتیک درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در جریان بود.
وی تصریح کرد: در ادامه و با تمرکز بر موضوع سمینار، اجازه دهید توجه شما را به اصلی بنیادین جلب کنم که در قلب صنعت انرژی و به‌ویژه نفت، در جهان به‌هم‌پیوسته کنونی ما قرار دارد. این صنعت حیاتی و در حال رشد برای ایفای نقش خود در جهت ارتقای رفاه در سطوح ملی، منطقه‌ای و جهانی، همچنین برای پیشبرد همکاری و توسعه در جهانی که به‌سرعت در حال تغییر و پیچیده‌تر شدن است، نیازمند صلح و ثبات است.
وزیر نفت ادامه داد: تاریخ به ما آموخته است که تأمین ایمن و پایدار انرژی که سازمان ما طی حدود ۶۵ سال و بیانیه همکاری (موسوم به اوپک‌پلاس) از زمان شکل‌گیری در پایان سال ۲۰۱۶، بر آن تأکید داشته، بر پایه صلح و روابط دوستانه و همکاری بین کشورها استوار است.
اخلال در بازارهای بین‌المللی انرژی با ایجاد بی‌ثباتی
پاک‌نژاد تأکید کرد: هرگونه وضعیت بی‌ثبات، فارغ از علت آن، چه تجاوز و چه جنگ که به اخلال در جریان روان عرضه نفت و گاز به بازارهای بین‌المللی منجر شود، سبب افزایش نااطمینانی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان انرژی شده و اقتصادهای ملی را با درجات مختلف، با دشواری‌های اقتصادی روبه‌رو می‌سازد.
وی با اشاره به اینکه با نگاهی به تصویر کلی و چالش‌هایی جدی‌ که ما، اعضای اوپک، همچنین کشورهای اوپک‌پلاس، در مسیر آینده با آن مواجه هستیم، بر این باورم که همه باید موضعی اصولی علیه توسل به جنگ و استفاده از آن به‌عنوان ابزاری برای دستیابی به اهداف سیاسی اتخاذ کنیم، گفت: این رویه به نفع هیچ‌کس نخواهد بود.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه ما قویاً معتقدیم پایبندی مستمر و حمایت مؤثر و عملی ما از اصول وحدت، ثبات و احترام به حقوق حاکمیتی کشورها، همان‌گونه که در «اساسنامه اوپک» و «بیانیه همکاری» تصریح شده، بنیان‌های اصلی برای حرکت در مسیر امن به‌سوی آینده انرژی محسوب می‌شود، افزود: نیازمند آن هستیم که یکدیگر را چه در این سمینار و چه در تمام تعاملات دیگر، به سوی یادآوری چنین اصولی سوق دهیم.
پایبندی ایران به آرمان‌ها و اهداف اوپک
پاک‌نژاد تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس اوپک در سال ۱۹۶۰، به آرمان‌ها و اهداف مشترک این سازمان کاملاً متعهد باقی مانده و از این فرصت سمینار برای گفت‌وگو استقبال می‌کند. کشور ما سرزمین فرهنگ و تمدن، سرزمینی آکنده از دوستی و خواهان ایجاد پل‌هایی از تعامل با سایر نقاط جهان است.
وی با اشاره به اینکه امیدوارم آنچه طی دو روز آینده در این سمینار حاصل می‌شود، شفافیت بیشتر و واقع‌گرایی درخصوص آینده انرژی ما باشد، گفت: در این مسیر نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر در تمام انواع انرژی، لزوم بهره‌گیری از تمام فناوری‌ها برای ارتقای بهره‌وری و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و ضرورت درک واقعیت‌های انرژی در کشورهای مختلف جهان و پذیرش این حقیقت که مسیرهای متعددی برای تأمین آینده انرژی وجود دارد، باید مورد توجه باشد.
وزیر نفت افزود: برگزاری این سمینار در این مقطع حساس می‌تواند پیامی پرقدرت در دفاع از اصول متعالی حاکمیت، ثبات و صلح ارسال کند و در جهت ارتقای منافع مشترک ما در منطقه و در سراسر جهان گام بردارد.
پاک‌نژاد با بیان اینکه از تمام کسانی که در برگزاری این سمینار با رویکردی جهانی نقش داشته‌اند، صمیمانه تشکر می‌کنم، بیان کرد: دبیرخانه اوپک کار بسیار ارزنده‌ای انجام داده است. اطمینان دارم که همگی از شنیدن سخنان اندیشمندان و سخنرانان عالی‌رتبه بهره‌مند خواهیم شد.

http://www.sanatnews.ir/News/1/315677
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است