ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
يک شنبه 5 مرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
زشت ولی بامزه؛ لبوبو از کجا آمده؟
تاريخ:پنجم مرداد 1404 ساعت 09:41
|
کد : 326643
|
مشاهده: 13
لبوبو، عروسک پشمالوی کوچک با چشمانی درشت، دندانهای تیز بیرون زده و ظاهری زشت ولی بامزه، این روزها به یکی از جذابترین علاقهمندیهای نسل زد در ایران و جهان تبدیل شده است.
به گزارش ایسنا،روزنامه ایران نوشت، کاراکتر پشمالوی لبوبو از مجموعه The Monsters، اثر هنرمند هنگکنگی «کاسینگ لانگ» که با الهام از اسطورههای شمال اروپا ساخته شده آمده است.
«پاپمارت»، برند چینی متخصص در اسباببازیهای کلکسیونی، آن را تولید و در سال ۲۰۱۶ به بازار عرضه میکند. اما از سال ۲۰۲۴ با به اشتراک گذاشته شدن تصاویر این عروسک در شبکههای اجتماعی مثل تیک تاک و اینستاگرام این محصول با استقبال مواجه میشود. لبوبوها در رنگهای اصلی صورتی و مشکی و در جعبههای شانسی (Blind Box) عرضه میشوند تا حس هیجان و کشف را به خریداران القا کنند.
چرا لبوبو محبوب شد؟
فضای مجازی به خصوص اینستاگرام مملو از تصاویر اینفلوئنسرهایی است که در حال آنباکس کردن جعبههای شانس خود هستند. فیلمها همه یک مضمون دارند، اینفلوئنسرها مقابل دوربین قرار میگیرند، چند بار به جعبه ضربه میزنند، در دلشان یکی از رنگهای این عروسک را آرزو میکنند. در جعبه را باز میکنند، حالا نوبت بازکردن و به گفته خودشان آنباکس کردن است. صدای جیغ و فریادی از خوشحالی به گوش میرسد و عروسک بیمصرف میرود که در گوشهای خاک بخورد.
عروسک لابوبو چیست و چرا همه جا صحبت از آن است؟
تیدا دختر نوجوانی است که بیش از ۲۰ عروسک لبوبو دارد. او میگوید: «هر کدامشان حس خاصی دارند. در کل بامزهاند». این زشت بامزه باعث شده تا تیدا هر روز علاقه بیشتری برای به دست آوردنش داشته باشد. «با من زندگی میکند و نزدیکترین دوستم است.» این حرفها را رویا هم میزند. او دانشجوی زبان فرانسه و از شیفتگان این زشت بامزه است. او میگوید: «میدانم که این عروسک هیچ کاری انجام نمیدهد، سن ما هم سنی نیست که علاقهمند باشیم عروسک برایمان بخندد یا گریه کند. انرژی، حس و بانمک بودن مهم است.» به نظر رویا عروسکی که مشخص نیست انسان است یا خرگوش و موش، بانمک است. او هر ماه برای خرید یکی از آنها هزینه میکند. ولی هنوز موفق به دریافت سری انرژی-یکی از انواع پرطرفدار این عروسک- نشده است. «عروسکهای جعلی و فیک در بازار زیاد است. قیمت عروسکهای فیک حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان و حتی گاهی پایینتر هم هست، اما تقلبیها پشمالو نیستند.»
وقتی محصولی معمولی ستاره میشود
شیوا محمودی روانشناس با بیان اینکه قیمت این عروسک اصلاً با خود این عروسک تناسبی ندارد، میگوید: «وقتی محصولی محبوب میشود بیشتر از اینکه کالای مصرفی باشد، یک نماد اجتماعی است. تجربه در مورد کالاهایی از این دست نشان داده که این محصولات فقط هیجانات کوتاه مدتی را برای مصرفکنندگان دارند.» این روانشناس در تحلیل عروسکهای لبوبو به چند عامل روانشناختی اشاره میکند: «اولین و مهمترین عامل قدرت شبکههای اجتماعی است. در تیک تاک و اینستاگرام اینفلوئنسرها کسانی هستند که به سراغ این محصول رفتهاند. آنها میتوانند یک محصول معمولی را به یک ستاره تبدیل کنند.
عروسک را در دست میگیرند و یک چالش با آن به راه میاندازند و بعد ما میبینیم که همه از این عروسکها میخرند و دانه به دانه این بستهبندیها را باز میکنند تا به رنگ مورد علاقهشان برسند و چالش را ادامه میدهند. دومین عامل از نظر روانشناختی اثر تودهای است؛ وقتی که اینفلوئنسرها در اینستاگرام این چالشها را قرار میدهند، انگار همه در حال خرید این محصول هستند. افراد ناخودآگاه احساس میکنند که اگر آن را تهیه نکنند از قافله عقب میمانند.» به اعتقاد محمودی؛ استراتژیهای بازاریابی و عرضه محدود، لبوبو را به یک پدیده فرهنگی تبدیل میکند. «کمبود مصنوعی تکنیک فروش لبوبوست.
یعنی در بعضی از فروشگاهها تعداد محدودی از این عروسکها را قرار میدهند و میگویند که بزودی تمام میشود و باید زود بخرید.» این روانشناس میگوید: «عامل بعدی نوستالژی بودن این عروسکهاست. شبیه به حال و هوای بچگی هستند.» محمودی با تأکید دوباره درباره عدم تناسب بین محصول و قیمت میگوید: «ارزش واقعی این عروسکها با قیمتشان تناسب ندارد و میتوانیم بگوییم حباب مصرف ایجاد شده که بعد از مدتی میترکد.
اما نکته مهم این است که لبوبو برای نسل زد بخشی از سبک زندگی شده است. آنها به دنبال هویتسازی از طریق محصولات خاصند، بنابراین لبوبو را به عنوان نمادی از فردیت و خلاقیت پذیرفتهاند. این عروسک کوچک، بهراحتی با مد و استایل ترکیب میشود. عرضه محدود و تنوع طرحها، حس انحصاری و خاص بودن را به خریداران میدهد و تولیدکنندگان هم با استفاده از ظرفیت هنرمندان دنیا با معرفی انواع نسخههای جدید، هم تقاضا را برای دریافت افزایش میدهند و هم حس خاص بودن را در میان علاقهمندان آن تقویت میکنند.»
http://www.sanatnews.ir/News/1/326643
برچسب ها :
لبوبو
,
عروسک
,
هنگکنگی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
«خوشامدگویی» صندوق نوآوری به دانشبنیانهای جدید
آخرين اخبار
صدور مجوز فعالیت در صنعت افتا
کیفرخواست علیه یک شهروند اسرائیلی
نسلکشی خاموش در غزه
کشف و ضبط ۲۱ تاکسیدرمی حیوانات وحشی
از شیخ تا سرژ
چرا آثار شکسپیر همچنان اهمیت دارند؟
موج خروج هنرمندان موسیقی از اسپاتیفای
تسلا به خزان رسید
ایری: نسلکشی خاموش در غزه در حال وقوع است
پرواز تاریخی یک تاکسی پرنده بین دو فرودگاه
ماکرون: نمیتوانیم گرسنگی کودکان در غزه را بپذیریم
پیروزی تیم ملی اسکیت هاکی دختران ایران
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز