يک شنبه 7 دی 1404

تاب‌آوری ایران ثمره خون شهداست

  تاريخ:هفتم دی 1404 ساعت 12:15   |     کد : 415611   |     مشاهده: 12
رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه توسعه جبهه مقاومت در جهان، یک وظیفه راهبردی است، گفت: دانشگاه‌ها باید محل تربیت نیروهای جبهه مقاومت باشند؛ نیروهایی که بتوانند بدون وابستگی به غرب، بانک، بیمارستان، صنعت و ساختارهای مدیریتی کشور خود را اداره کنند و روی پای خود بایستند.

به گزارش ایسنا، محمودمهرداد شکریه، رئیس دانشگاه علم و صنعت امروز در جشنواره جایزه ملی سردار شهید سلیمانی با تجلیل از رتبه‌های برتر کشوری آزمون سراسری و تحصیلات تکمیلی ۱۴۰۴ ویژه دانشجویان شاهد و ایثارگر با تأکید بر اینکه بقای جمهوری اسلامی ایران ریشه در حرمت خون شهیدان دارد، اظهار کرد: این‌که کشور توانسته با وجود فشارهای گسترده مالی، اقتصادی، سیاسی و محدودیت‌های تحمیلی در ارتباط با جهان مسیر خود را ادامه دهد، موضوعی ساده و شوخی‌بردار نیست و حاصل ایستادگی بر مبانی انقلاب اسلامی است.

حرمت خون شهیدان، عامل ایستادگی کشور در برابر فشارها

وی با بیان اینکه دانشگاه علم و صنعت در دوران دفاع مقدس ۱۱۰ شهید تقدیم انقلاب کرده است، اظهار کرد: برای بنده افتخار بزرگی است که میزبان چنین جمعی از استادان، مسئولان و مهمانان ارجمند هستیم و برگزاری این مراسم در دانشگاهی با چنین پیشینه‌ای مایه خرسندی است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، کشور به حرمت خون شهیدان ایستاده است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در شرایطی مسیر خود را طی کرده که انواع و اقسام فشارها و محدودیت‌ها برای متوقف کردن آن اعمال شده و تلاش کرده‌اند ارتباط کشور با جهان را قطع کنند، اما ریشه ماندگاری این نظام، همان پایبندی به آرمان‌های شهداست.

تفاوت ماهوی انقلاب اسلامی با منازعات قدرت‌های جهانی

شکریه با تأکید بر اینکه تفاوت جمهوری اسلامی با سایر کشورها در سطح بین‌الملل، ماهوی و بنیادین است، بیان کرد: بسیاری از قدرت‌های جهانی با یکدیگر صرفاً دچار تضاد منافع هستند و هر زمان منافع‌شان تأمین شود، به توافق می‌رسند و از تقابل دست می‌کشند، اما مسئله نظام جمهوری اسلامی چیزی فراتر از منافع مادی است.

وی با اشاره به اینکه غرب اساساً انقلاب اسلامی را برنمی‌تابد، ادامه داد: این انقلاب بر مبنای عدم سازش با ظلم شکل گرفته و همین موضوع نگاه نظام سلطه به جمهوری اسلامی را کاملاً متفاوت کرده است؛ چراکه پیام این نظام، تقسیم منافع یا معامله بر سر قدرت نیست.

پیام جمهوری اسلامی، ظلم‌ستیزی است نه معامله بر سر منافع

رئیس دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: ما به دنبال این نیستیم که بگوییم این بخش از دنیا سهم ما و آن بخش سهم شماست تا بر سر آن توافق کنیم؛ آنچه جمهوری اسلامی و جبهه مقاومت به دنیا ارائه می‌کند، مفهومی متفاوت و مبتنی بر ظلم‌ستیزی و مقابله با استعمار است.

وی با بیان اینکه قدرت‌های جهانی گاه برای منافع خود می‌جنگند، خونریزی می‌کنند و سپس به توافق می‌رسند تا مسیر منافع را دوباره ادامه دهند، گفت: اما در اینجا بحث جان، ایمان و باور است؛ جان‌ها از هم جدا نیستند و پیوند آن‌ها با خدا معنا پیدا می‌کند.

دعوت دانشجویان به مطالعه دقیق تاریخ استعمار

شکریه با تأکید بر نقش نسل جوان و نخبگان دانشگاهی افزود: امیدوارم عزیزانی که این افتخارات را کسب کرده و وارد دانشگاه می‌شوند، تاریخ را دقیق مطالعه کنند و ببینند استعمار در طول قرن‌ها با جهان چه کرده است.

وی با اشاره به اینکه درباره تاریخ استعمار، هم آثار مختصر و هم مجموعه‌های مفصل و چندجلدی وجود دارد، خاطرنشان کرد: مطالعه این منابع نشان می‌دهد چگونه استعمارگران، از پرتغالی‌ها گرفته تا انگلیسی‌ها و فرانسوی‌ها، با کشتار انسان‌ها و غارت منابع، ملت‌های مختلف را دچار رنج و عقب‌ماندگی کردند و آگاهی از این تاریخ برای امروز ما ضروری است.

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با تأکید بر ضرورت شناخت سازوکارهای سلطه در نظام جهانی، گفت: مطالعه تاریخ معاصر و به‌ویژه تجربه استعمار نشان می‌دهد که بسیاری از بحران‌های اقتصادی و سیاسی کشورها، نتیجه برنامه‌ریزی هدفمند قدرت‌های سلطه‌گر است.

اقتصاد به‌عنوان ابزار استعمار نوینی

وی با بیان اینکه کتاب‌های متعددی در این حوزه وجود دارد که مطالعه آن‌ها را به دانشجویان توصیه می‌کنم، اظهار کرد: این آثار به‌روشنی نشان می‌دهد که ما در عرصه جهانی با چه جریان‌هایی مواجه هستیم و سابقه عملکرد آن‌ها چگونه بوده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها، افراد به‌ظاهر با عنوان اقتصاددان وارد می‌شوند، افزود: آن‌ها ابتدا ساختار اقتصادی کشورها را دچار بحران می‌کنند، سپس همان کشور را بدهکار کرده و در ادامه پیشنهاد دریافت وام از نهادهایی مانند بانک جهانی را مطرح می‌کنند.

شکریه تصریح کرد: زمانی که آن کشورها قادر به بازپرداخت بدهی‌ها نیستند، شرط جدید مطرح می‌شود و آن واگذاری منابع طبیعی است؛ گاه نفت، گاه معادن و گاه منابع راهبردی مانند اورانیوم.

خرید رأی کشورها در مجامع بین‌المللی

وی با اشاره به اینکه امروز در سازمان‌های بین‌المللی نیز نشانه‌های این سلطه آشکار است، ادامه داد: گاهی مشاهده می‌شود کشورهایی با جمعیت‌های بسیار اندک، دارای حق رأی هستند و این رأی‌ها در بسیاری موارد، محصول نفوذ و خرید سیاسی توسط نظام استعمار است.

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان اینکه کتاب «اعترافات یک جنایتکار اقتصادی» نمونه‌ای روشن از این فرآیند است، خاطرنشان کرد: این کتاب به فارسی نیز ترجمه شده و به‌خوبی نشان می‌دهد که چگونه با جهان رفتار شده و چرا امروز با دنیایی ناعادلانه مواجه هستیم.

جنگ، ابزار اداره جهان در نظام سلطه

شکریه با تأکید بر اینکه جهان امروز نه بر پایه عدالت، بلکه با جنگ و زور اداره می‌شود، گفت: اگر به تحولات کشورهایی مانند ونزوئلا، افغانستان یا یمن نگاه کنیم، باید پرسید آیا واقعاً هدف قدرت‌های بزرگ، دموکراسی است یا منابع طبیعی.

وی با اشاره به اینکه افغانستان یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان از نظر معادن و منابع زیرزمینی است، افزود: همین موضوع درباره یمن و دیگر کشورهای به‌ظاهر فقیر نیز صدق می‌کند و آنچه دنبال می‌شود، دسترسی به منابع است نه آزادی ملت‌ها.

تاب‌آوری جمهوری اسلامی، ثمره خون شهیدان

این مقام مسئول با بیان اینکه شکل‌گیری و تداوم نظام جمهوری اسلامی در چنین شرایطی، پدیده‌ای کم‌نظیر است، تصریح کرد: این ایستادگی در برابر فشار همه قدرت‌ها، تنها به حرمت خون شهیدان ممکن شده و این یک نقطه کلیدی و بنیادین است.

وی افزود: اگر شهدا نبودند، انقلاب اسلامی شکل نمی‌گرفت و اگر امروز انقلاب با وجود همه مشکلات و موانع زنده و پویاست، ریشه در همان خون‌های پاک دارد.

تاریخ ۵۰۰ ساله استعمار و ضرورت ایستادگی

شکریه با اشاره به اینکه تاریخ ۵۰۰ سال اخیر جهان، تاریخ اداره دنیا با ناوهای جنگی، زور و کشتار است، بیان کرد: قدرت‌های سلطه‌گر ممکن است بر سر منافع با یکدیگر توافق کنند، اما شما نمی‌توانید بر پایه ظلم به توافق پایدار برسید.

وی با تأکید بر اینکه ظلم ماندگار نیست، گفت: تنها چیزی که باقی می‌ماند، حرمت خون شهیدان است؛ خونی که با آگاهی و تعلیم، مسیر آینده را تضمین می‌کند.

نقش نسل‌های انقلاب در حفظ مسیر

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران خطاب به دانشجویان اظهار کرد: شما جوانان، نسل چهارم انقلاب و نسل‌های پس از آن هستید و این دسته‌بندی‌های وارداتی مانند «نسل زد» با فرهنگ ما همخوانی ندارد.

وی با بیان اینکه هر نسل وظیفه دارد پرچم انقلاب را به نسل بعدی بسپارد، افزود: موفقیت شما در کسب رتبه‌های برتر و ورود به دانشگاه، افتخار کشور است، اما این تنها آغاز راه است.

دانشجویان، سفیران آینده انقلاب

شکریه با تأکید بر اینکه دانشجویان باید سفیران آگاه انقلاب باشند، خاطرنشان کرد: شما وظیفه دارید گذشته، اهداف و هزینه‌های این انقلاب را به نسل‌های بعد منتقل کنید تا در صورت پذیرش مسئولیت، بتوانند کشور را در مسیر انقلاب حفظ کنند.

وی هشدار داد: اگر آموزش صحیح در مدارس و دبیرستان‌ها انجام نشود، باید نگران آینده انقلاب باشیم؛ چراکه شخصیت افراد در سه بازه مهم کودکی، نوجوانی و جوانی شکل می‌گیرد و بخش عمده این فرآیند در مدرسه و دانشگاه اتفاق می‌افتد.

لزوم توجه جدی به آموزش نسل آینده

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته به این حوزه کم‌توجهی شده است، گفت: اگر امروز نسبت به آموزش و تربیت نسل آینده بی‌تفاوت باشیم، نمی‌توان آینده انقلاب را تضمین کرد.

شکریه در ادامه با بیان اینکه ورود دانشجویان در سن ۱۸ سالگی به دانشگاه، آغاز پذیرش مسئولیت‌های بزرگ است، تأکید کرد: حفظ راه شهیدانی که از جان، حق و موقعیت خود گذشتند، بر عهده نسل جوان است و این مسئولیت باید با آگاهی، ایمان و تلاش علمی دنبال شود.

رئیس دانشگاه علم و صنعت با تأکید بر تداوم مسیر ایثار و شهادت در انقلاب اسلامی، گفت: آنچه امروز در دانشگاه‌ها می‌بینیم، نتیجه خون‌هایی است که برای ماندگاری این انقلاب بر زمین ریخته شده و این مسیر، مقطعی و پایان‌پذیر نیست.

تداوم مسیر شهادت و مسئولیت نسل جوان

وی با بیان اینکه بسیاری از جوانانی که در سال‌های نخست انقلاب و دوران دفاع مقدس در اوج شادابی و شور علمی بودند، جان خود را فدا کردند تا این انقلاب باقی بماند، اظهار کرد: امروز شما دانشجویان در دانشگاه‌های کشور حضور دارید و در میان شما فرزندان و خانواده‌های شهدا نیز مشغول تحصیل هستند و این زنجیره ایثار همچنان ادامه خواهد داشت.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه نباید تصور کرد که با پایان جنگ تحمیلی، مسیر شهادت نیز پایان یافته است، افزود: همچنان شهید خواهیم داد و این سلسله ادامه‌دار است؛ بنابراین مسئولیت سنگینی بر دوش شما جوانان قرار دارد تا این امانت را حفظ کنید.

نیروی انسانی، مهم‌ترین سرمایه انقلاب

شکریه با تأکید بر نقش دانشگاه‌ها تصریح کرد: وظیفه اصلی دانشگاه، تربیت نیروی انسانی است و مهم‌ترین سرمایه کشور نیز همین نیروی انسانی است؛ هرچند ما منابع طبیعی مانند نفت، گاز و معادن داریم، اما این‌ها سرمایه‌های مادی هستند و سرمایه واقعی انقلاب، انسان‌های آگاه و متعهدند.

وی افزود: حفظ و تقویت این سرمایه انسانی، مسئولیتی اساسی است و باید با جدیت دنبال شود.

دانشگاه‌ها، کانون تربیت نیروهای جبهه مقاومت

رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان اینکه توسعه جبهه مقاومت در جهان، یک وظیفه راهبردی است، گفت: دانشگاه‌ها باید محل تربیت نیروهای جبهه مقاومت باشند؛ نیروهایی که بتوانند بدون وابستگی به غرب، بانک، بیمارستان، صنعت و ساختارهای مدیریتی کشور خود را اداره کنند و روی پای خود بایستند.

وی با اشاره به برخی سیاست‌های فرهنگی غرب اظهار کرد: در این زمینه مطالعه کتاب «کنترل فرهنگ» بسیار روشنگر است؛ کتابی که نشان می‌دهد چگونه برخی بنیادها با صرف میلیاردها دلار تلاش کرده‌اند نظام فکری و سیاسی مورد نظر خود، از جمله الگوی دموکراسی سرمایه‌داری، را در ذهن ملت‌ها القا کنند و با آموزش جوانان سایر کشورها، آن‌ها را به عنوان طرفداران خود به کشورهایشان بازگردانند.

رویکرد متفاوت انقلاب اسلامی در تربیت نخبگان جهانی

شکریه با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به دنبال چنین الگوهایی نیست، بیان کرد: هدف ما تربیت دانشجویان و نخبگانی از کشورهای مختلف در دانشگاه‌هاست تا به‌عنوان سفیران انقلاب اسلامی، پیام استقلال، ایستادگی و عدالت‌خواهی را به سرزمین‌های خود منتقل کنند.

وی افزود: امروز در دانشگاه‌های کشور دانشجویانی از سایر کشورها مشغول تحصیل هستند و وظیفه دانشگاه، برقراری ارتباط، آشنا کردن آن‌ها با فرهنگ انقلاب اسلامی و معرفی نظامی است که با وجود دهه‌ها فشار، با ایستادگی و خون‌دادن پابرجا مانده است.

دانشجویان، حاملان پرچم آینده انقلاب

این مقام مسئول با اشاره به مسئولیت سنگین نسل جوان خاطرنشان کرد: شما دانشجویان باید خود را برای جهش‌های بزرگ آماده کنید؛ مسیر پیشِ‌رو آسان نیست و مسئولیت سنگینی بر عهده دارید، اما این مسیر، مسیر تعالی و اثرگذاری است.

شکریه تأکید کرد: اگر لازم باشد، برای تحقق این اهداف حتی از جان خود نیز خواهیم گذشت و این روحیه‌ای است که انقلاب اسلامی را تا امروز زنده نگه داشته است.

http://www.sanatnews.ir/News/1/415611
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است