دو شنبه 17 ارديبهشت 1403

باباعزيز به دست قاچاقچی ها افتاد

  تاريخ:شانزدهم دی 1388 ساعت 09:36   |     کد : 32835   |     مشاهده: 701

قاچاقچیان فیلم بازهم موفق شدند فیلم تازه ای را وارد شبکه توزیع کنند. "باباعزیز" توسط یک کارگردان تونسی ساخته شده و در خارج از کشور اکران شده است اما ورود این فیلم به بازار قاچاق؛ شگفتی عوامل آن را به دنبال داشته است.

نسخه غيرمجاز فيلم بابا عزيز به كارگرداني محمدناصر خمير از طريق شبكه توزيع قاچاق وارد شبكه شده است.

عليرضا شجاع‌نوري تهيه‌كننده ايراني فيلم چندمليتي بابا عزيز در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا، با ابراز تاسف از چنين اقدامي گفت: من هم تازه امروز متوجه اين اتفاق ناگوار شده‌ام و قصد دارم تا از طريق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و همچنين شوراي عالي تهيه‌كنندگان مسئله را پيگيري كنم.

شجاع نوري با اشاره به اينكه در بخش قاچاق فيلم به هيچ عنوان نمي‌توان مشخص كرد كه فيلم ازطريق چه كانالي وارد شده است؛ افزود: فيلم باباعزيز در خارج از كشور توسط پخش‌كننده خود به نمايش درآمده و سپس نسخه DVD آن نيز عرصه شد و نسخه DVD فيلم نيز با استقبال مواجه شد.

شجاع‌نوري بااشاره به اينكه برنامه‌هاي ويژه‌اي را براي نمايش اين فيلم در كشور آماده كرده بوده است، گفت: قصد داشتیم تا با مهيا شدن شرايط، فيلم را اكران كنيم اما با اين اتفاق بايد تصمصمات ديگري بگيريم.

فيلم بابا عزيز به كارگرداني ناصر خمير(كارگردان تونسي) و توسط عليرضا شجاع نوري در موسسه به نگر و با همكاري تونس، انگلستان و فرانسه ساخته شده است و در آن هنرمنداني همچون پرویز شاهین خو، گلشیفته فراهانی، حسین پناهی، محسن قاضی مرادی، جهانسوز فولادی، مرتضی زارع، حامد حسنی پور، حسن حسنی پور، نگار آتش افروز، راضی امیری و محمد فراهانی ايفاي نقش كرده اند.

در خلاصه داستان اين فيلم آمده است: پيرمرد درويش عارفي به نام «بابا عزيز» در بيابان به سوي مقصدي در حركت است. او كه نابينا است و پياده طي طريق مي كند، نوه ي خود را كه دختربچه اي 7 ساله به نام «ايشتار» است به همراه دارد تا دستگير و راهنمايش باشد. ايشتار در طول راه، همواره سؤالهايي از بابا عزيز مي پرسد و بابا عزيز كه علي رغم نابينايي و كهنسالي كاملاً هوشيار است به سؤالات او پاسخ مي گويد. از خلال پرسش و پاسخ هاي بابا عزيز و ايشتار، فهميده مي شود كه بابا عزيز، به سمت يك گردهمايي مي رود كه نه او و نه هيچ كدام از شركت كنندگان گردهمايي، از مكان و زمان دقيق آن اطلاعي ندارند، گردهمايي بزرگ درويشان كه هر 6 سال يك بار برپا مي شود. در طول مسير، بارها، ايشتار از همراهي بابا عزيز خسته مي شود و حتي پيش مي آيد كه به دنبال كسي مي گردند كه ايشتار را برگرداند، ولي ايشتار تا پايان، بابا عزيز را همراهي مي كند. بابا عزيز براي ايشتار از سرگذشت شاهزاده اي مي گويد كه وقتي بابا عزيز كودك بود و همراه پدربزرگش به همين گردهمايي مي رفت، ‌با او مواجه شده بودند. شاهزاده اي كه اطرافيان خود را رها كرده و شب ها و روزهاي بسيار، دركنار يك بركه، با حقيقتي كه در آب بركه مي بيند ‌عاشقانه صحبت مي كند. (سرگذشت شاهزاده به وسيله تصوير بيان مي شود.) بابا عزيز و ايشتار به راه خود ادامه مي دهند و در اين امتداد، با افراد و حوادث مختلفي رو به رو مي شوند. آنها با زيد روبه رو مي شوند. مرد جواني ، كه در مسابقه ي قرائت قرآن برنده شده بوده است و به واسطه ي شركت در مسابقه قرآن در يك كشور خارجي، با حوادثي رو به رو شده كه او را هم در مسير گردهمايي درويشان قرار داده است. زيد مي خواهد در گردهمايي، شاعر درويشي را كه مجذوب شعرهايش است، پيدا كند. گوشه هايي از سرگذشت زيد به تصوير كشيده مي شود. آنها در ادامه ي راه با عثمان برخورد مي كنند و از طريق سرگذشت عثمان كه به تصوير كشيده مي شود با حسين و حسن آشنا مي شوند. سرگذشت عثمان (جوان فقير نامه بر) از رسيدن او براي مدتي كوتاه به آرزوهايش و بعد جداشدن و در حسرت آنها ماندن حكايت مي كند. آرزوهايي كه فقط مادي و دنيايي بوده اند. حسين شاگرد خوشنويس و دوست عثمان است، جوان آرمانگرايي كه نااميدانه در پي كمال است. حسن برادر دوقلوي حسين و از نظر اخلاقي در نقطه ي مقابل اوست. و گاه در حال عياشي ديده مي شود. بابا عزيز و ايشتار به راه خود ادامه و با نور رو به رو مي شوند. نور هم دختر جواني است كه به دنبال پدر شاعرش در پي راهيابي به گردهمايي درويشان است. شاهزاده، زيد،‌ نور، حسن، حسين و عثمان كه بخش هايي از سرگذشت هايشان به تصوير كشيده شده، هر كدام با حوادثي، با گردهمايي درويشان ارتباط پيدا كرده و درپي رسيدن به آنند. مشخص نيست از تمام آنهايي كه در تكاپو براي رسيدن به گردهمايي بودند، كدام يك در آنجا حضور دارند. حلقه ي درويشان درحال چرخيدنند. گويي اين حركت، آنها را به سوي ستارگان مي برد...

بابا عزيز در جشنواره فيلم فجر در سال 82به نمايش درآمد و موفق به كسب سیمرغ بلورین در بخش معنا گراشد همچنين در جشنواره هاي ونكور، لوكارنو و تورين تقدير شده است.

 

http://www.sanatnews.ir/News/1/32835
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است